Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Insight en Systemat in licensing deal

Trusted IT advisor Insight neemt de Microsoft Licensing activiteiten over van Systemat. De overeenkomst stelt Insight enerzijds in staat om haar software licentie activiteiten verder te laten groeien in Wallonnië en Luxemburg terwijl ze anderzijds Systemat’s klanten de best mogelijke adviezen en diensten kan bieden met betrekking tot software licentie contracten.

Behalve de overname van 130 klanten – een mix van bedrijven en overheden, die een jaarlijkse omzet vertegenwoordigen van zo’n € 6 miljoen – zal Insight ook 3 medewerkers van Systemat overnemen die gespecialiseerd zijn in de materie. Eén van hen zal vanuit Luxemburg blijven werken, de 2 andere verhuizen naar het hoofdkantoor van Insight in Brussel (Grimbergen). Met andere woorden: de overname brengt ook meer expertise en ervaring op vlak van licensing naar Insight. Een competentie die moeilijk te vinden is op de arbeidsmarkt.

Country Manager Marie del Marmol van Insight Belux verzekert de bestaande klanten van de nodige continuïteit : “We verwelkomen onze nieuwe klanten en medewerkers. Deze overname is een win-win voor alle partijen. De gewezen klanten van Systemat zullen een betere dienstverlening krijgen omdat ons bedrijf een expertise ontwikkeld heeft wat software licentie activiteiten betreft. Ze krijgen daarnaast ook de mogelijkheid om van onze andere diensten gebruik te maken zoals onze Modern Workspace diensten, cloud diensten etc. De overname betekent ook een mooie opportuniteit om onze business te laten groeien. Insight BeLux vergroot op die manier haar footprint zowel wat omzet betreft als geografisch.”

Systemat is een internationale aanbieder van IT-oplossingen. Het bedrijf is gespecialiseerd in de begeleiding van ondernemingen bij hun digitale transformatie. De strategie van de Systemat-groep is opgebouwd rond vijf pijlers: Cloud Solutions, Managed Services, Managed Print Solutions, Delegation en Renting. Omdat de volumeverkoop van Microsoft-licenties steeds minder deel uitmaakt van de kernactiviteiten van de groep, werd besloten om deze activiteit af te stoten.

Vincent Schaller, Chief Commercial Officer van de Systemat-groep, geeft aan dat het bedrijf tot deze transactie overging in het belang van zijn Licensing-klanten: “Wij zijn blij en trots dat we onze Licensing-activiteit kunnen overdragen aan Insight. Dit is namelijk een domein dat sterke competenties en een specifieke kennis vergt. Als je daarover wilt beschikken, moet je op heel grote schaal actief zijn. Met Insight hebben we een partner gevonden die de Licensing-klanten van Systemat de nodige competenties kan aanbieden en hen een hoogstaande service zal bieden.”

Zelfde contractvoorwaarden en contactpersonen voor klanten
Dankzij de overeenkomst kan Insight nog doeltreffender advies geven en zijn oplossingen optimaal toepassen. Want bij licensing gaat het erom een bedrijf kostenefficiënt te laten draaien. Daarom blijven de contactpersonen en de contractvoorwaarden voor de klanten dezelfde. Ook krijgen ze de kans om in te tekenen op de nieuwe IT-diensten van Insight. Een uitstekende manier om hun bedrijven te helpen groeien en nog vlotter te doen draaien

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-04-19T11:06:00.000Z Insight


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.