Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Gartner neemt Betty Blocks op in Magic Quadrant

Applicatie-ontwikkeling

OBDAM - De Nederlandse start-up Betty Blocks is door deze plaatsing door Gartner uitgeroepen tot één van de beste applicatie-ontwikkelplatformen ter wereld. Het IT-onderzoeksbureau uit de Verenigde Staten heeft het bedrijf opgenomen in het Magic Quadrant voor Enterprise High-Productivity Application Platform as a Service (aPaaS).

Betty Blocks is opgenomen in de nieuwste Magic Quadrant vanwege het vermogen om te leveren en de volledigheid van de visie. Het bedrijf uit het Noord-Hollandse Obdam is nu zo’n vijf jaar actief en telt inmiddels 35 medewerkers. Betty Blocks is een aPaaS-oplossing. Wie een beetje affiniteit heeft met IT kan met Betty Blocks zelf een applicatie bouwen. Daar is geen programmeerervaring voor nodig.

Jonge speler tussen grote namen
In het Magic Quadrant van Gartner is plaats voor een select groepje koplopers in de markt voor rapid application development platformen (RAD). Zo staan er dit jaar in het kwadrant maar veertien bedrijven, waaronder Oracle, Fujitsu, het Nederlandse Mendix en Salesforce, ‘s werelds grootste leverancier van CRM-software. “Dat wij als relatief jonge speler uit Nederland nu in dit illustere rijtje staan is best bijzonder. Zeker als je bedenkt in welk tempo we dat voor elkaar hebben gekregen, dat zullen ze bij Gartner niet eerder zo snel hebben zien gebeuren”, aldus CEO Chris Obdam. “We zitten nu al dichtbij de grote leaders als Salesforce en Mendix en dat is ook de plek waar we naartoe willen. Het is onze ambitie om de gevestigde orde uit te dagen en ons in de top 5 van applicatie-ontwikkelplatformen in de wereld te nestelen.”

Gebruiksvriendelijk
Dat het Amerikaanse analistenbureau Betty Blocks in het Magic Quadrant heeft geplaatst is erkening voor Betty Blocks als belangrijke nieuwe partij in deze markt. “De snelheid waarmee we groeien, maar ook de manier waarop we onze werkprocessen hebben ingericht en natuurlijk de snelheid van de ontwikkeling van het platform zelf is indrukwekkend. En dan vooral de gebruiksvriendelijkheid ervan”, vertelt Obdam. “Met een beetje affiniteit voor IT kun je met Betty Blocks zelf een applicatie bouwen. Dit is uniek in de markt en sluit aan bij de onze visie die we hebben over software-ontwikkeling. Je hebt een beweging die zegt dat kinderen op de lagere school al moeten leren programmeren. Maar je kunt het ook omdraaien. Maak programmeren eenvoudiger en bereik hetzelfde resultaat.

Grote opdrachtgevers
En niet alleen zij, ook in Nederland ontdekken steeds meer organisaties de voordelen van Betty Blocks. De gemeenten Hoorn en Zaanstad ontwikkelden eerder al hun eigen applicaties op het platform, net als een reeks aan grote bedrijven waaronder KPMG, Tele2 en VIVAT. Betty Blocks verwacht dit jaar, net als vorig jaar, in omzet en aantal medewerkers opnieuw te verdubbelen.

Meer weten? Lees het interview met onze CEO Chris Obdam. U mag deze tekst in z’n geheel of in delen overnemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-04-29T14:47:00.000Z Betty Blocks


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.