Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Interactief DevOps implementeren met Plat4mation

Interactieve Phoenix Project game helpt organisaties om hun DevOps implementatie te stroomlijnen

ServiceNow service provider Plat4mation heeft de DevOps business simulatie ‘Phoenix Project’ geport naar ServiceNow. Het spel werd oorspronkelijk ontwikkeld door de Nederlandse business simulatie ontwikkelaar GamingWorks en stelt medewerkers en teams in staat om zich snel de basisprincipes van DevOps eigen te maken. The Phoenix Project is geïnspireerd op het gelijknamige boek van Gene Kim, Kevin Behr en George Spafford. Dit boek wordt gezien als essentiële literatuur voor iedereen die DevOps wil begrijpen en succesvol wil implementeren. GamingWorks ontwikkelde het spel oorspronkelijk als kaartspel, waar Plat4mation een digitaal element aan toegevoegd heeft op basis van ServiceNow. ServiceNow is als Service Management tool bij uitstek geschikt om DevOps implementatie te faciliteren en een DevOps manier van werken te stroomlijnen.
Organisaties die baat hebben bij DevOps worden vaak geconfronteerd met snel veranderende behoeften vanuit de organisatie of eindgebruikers. Organisaties zoeken daarom naar manieren om flexibeler en meer agile te worden om tegemoet te komen aan deze behoeften en kiezen daarom voor een DevOps benadering van product- en service ontwikkeling. Tooling zoals ServiceNow is bij uitstek geschikt voor een DevOps benadering omdat het functionaliteit biedt om zowel ‘Planned’ (themes, epics, stories) en ‘Unplanned’ (incidenten en alerts) te managen. ServiceNow positioneert zichzelf als een Single System of Action om DevOps engineers één platform te bieden waarop alle activiteiten die voor hen relevant zijn overzichtelijk te presenteren, inclusief de juiste prioritering.
Elmer de Valk, managing partner bij Plat4mation, legt uit: “DevOps implementatie kan ingewikkeld zijn en is zonder uitzondering een ingrijpende keuze. Om er zeker van te zijn dat de medewerkers die volgens DevOps gaan werken de implicaties en voordelen begrijpen, is het in mijn optiek het meest effectief om op basis van ervaring middels een simulatie een DevOps mentaliteit en manier van werken eigen te maken. We maken daarom gebruik van The Phoenix Project en hebben deze simulatie geschikt gemaakt voor ServiceNow zodat organisaties een beter begrip krijgen van de uitdagingen en voordelen van DevOps implementatie. Daar bovenop maakt de simulatie inzichtelijk hoe ServiceNow een DevOps manier van werken ondersteund. We zijn er van overtuigd dat deze simulatie essentieel zal zijn in het aanleren van DevOps principes door teams.”
The Phoenix Project bestaat uit twee ronden. Tijdens de eerste ronde moeten DevOps principes toegepast worden tijdens een business simulatie. Multidisciplinaire teams, waarin zowel de business, development als operations vertegenwoordigd zijn, moeten met goed gevolg de eerste ronde doorlopen door aan business en IT-projecten en problemen te werken. Teams zullen tijdens deze ronde regelmatig met nieuwe eisen vanuit de organisatie geconfronteerd worden, nieuwe ideeën moet integreren en om moeten gaan met externe invloeden die de ontwikkeling en uitrol beïnvloeden. Een gebrek aan gestructureerde communicatie gedurende de simulatie zal tot minder goede resultaten leiden dan men zou verwachten.
Tijdens de tweede ronde wordt ServiceNow gebruikt om de communicatie in het team te structureren. Deelnemers kunnen ervaren hoe ServiceNow de communicatie van teams kan stroomlijnen en een DevOps manier van werken kan ondersteunen. Performance verbeteringen dankzij een meer volwassen niveau van operations worden dankzij deze simulatie zichtbaar. Op deze manier wordt na afloop van de simulatie direct tastbaar hoe een organisatie baat kan hebben bij de implementatie van DevOps.
Jan Schilt, eigenaar en directeur van GamingWorks: “Ons partnership met Plat4mation is uitzonderlijk. We hebben zowel hun uitgebreide kennis van ServiceNow als onze expertise met interactief leren weten te verenigen in één simulatie. Deze simulatie zal organisaties helpen om snel vertrouwd te raken met ServiceNow, de features die het platform heeft en hoe deze gebruikt kunnen worden om waarde toe te voegen aan de gehele organisatie. DevOps is veel meer dan automatisering van processen of activiteiten. Het gaat ook over verandering in gedrag en bedrijfscultuur. Simulaties zoals deze zijn bij uitstek geschikt om bewustzijn van gedragspatronen en culturele invloeden in een organisatie te creëren. Daarbij zijn simulaties ook nuttig om nieuwe kennis en vaardigheden aan te leren en het begrip van een onderwerp te verbeteren op een manier die door middel van bijvoorbeeld een training niet te realiseren is.”
Plat4mation en ServiceNow zullen de simulatie tijdens een gezamenlijk event in september lanceren.
Over Plat4mation
Plat4mation is gevestigd in Nederland en België en ondersteunt wereldwijd klanten met het realiseren van het volle potentieel van ServiceNow. We brengen uw organisatie over de volle breedte de beste implementatie en ontwikkelings capaciteiten, springen in op de vraag van onze klanten en komen snel tot resultaten. We bieden een combinatie van functionele en technische expertise, motivatie en flexibiliteit zodat onze consultants dromen werkelijkheid laten worden op een efficiënte, betaalbare manier met een hoge klanttevredenheid.
Plat4mation is ServiceNow Sales, Services, Technology en Training Partner.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-23T14:30:38.000Z Plat4mation


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.