Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Beheer software cloudlicenties vereenvoudigd

Trusted IT-advisor Insight lanceert een nieuwe service voor alles wat met de cloud te maken heeft: de LCS Cloud Service. Doel? Bedrijven optimaal informeren en begeleiden bij het afsluiten en beheren van hun cloudcontracten. Op die manier besparen ze kosten en bewaren ze het overzicht. Eén partij (Insight) coördineert de verschillende contracten en vormt het aanspreekpunt voor cloud licensing.

Migratie naar de cloud is een must, vraag is alleen hoe je dat als bedrijf het best organiseert in de praktijk. Hoe maak je de juiste keuzes, hoe behoud je het overzicht over alle licenties en hoe krijg je controle over je budget? Ondernemingen stelden de voorbije jaren vast dat cloudlicenties vaak tot een meerkost leiden en dat het overzicht met al die verschillende leveranciers ver zoek raakt. Insight biedt een all-in-oplossing met de LCS Cloud Service.

Die bestaat uit vier pijlers: consulting, subscription optimisation, billing and managing.

LCS Cloud Consulting Service: analyseren en plannen
De eerste stappen in de cloud zijn behoorlijk onwennig bij een gebrek aan kennis en voorbereiding. Welke workloads verhuis je best naar de cloud? Hoe selecteer je de juiste leveranciers? En hoe stem je al die verschillende licenties dan op elkaar af? Bij het bepalen van een cloudstrategie gaat het natuurlijk vooral om kosteneffeciëntie. Simpele ‘lifthing and shifting’ leidt onvermijdelijk tot nutteloze en/of ongebruikte aankopen en geldverspilling. Een doordachte aanpak daarentegen zorgt ervoor dat de budgetten optimaal worden benut.

Insight ondersteunt bedrijven bij hun migratie naar de cloud met een analyse van de stakeholders en bedrijfsdoelstellingen. Een team van experts screent de workloads op hun geschiktheid voor de cloud en maakt een toekomstgerichte kostenanalyse.

LCS Cloud & Subscription Optimisation Service: licentiegebruik optimaliseren
Een zo hoog mogelijke ROI, dat is ook de doelstelling bij migratie naar de cloud. Insight analyseert het huidige cloudprofiel en adviseert in functie van een maximale kostenefficiëntie. Dat resulteert onder meer in een assessment en Cloud Baseline. Het bedrijf in kwestie krijgt ook een lijst van ‘quick-wins’, maatregelen die vrij gemakkelijk een significante kostenreductie opleveren. Kortom, aanbevelingen om de licenties, gebruikspatronen en tarieven te optimaliseren. Insight ondersteunt alle cloudleveranciers: Amazon AWS, Azure, Google Cloud, … Afzonderlijk of in een cluster.

LCS Cloud Managed Service: meer controle over de kosten
De meeste bedrijven verdelen hun data of workloads over verschillende platformen. Insight brengt het gebruik nauwgezet in kaart en doet aanbevelingen voor een optimale verdeling over de providers. Op die manier behouden bedrijven de controle over hun maandelijkse cloudkosten. De metingen gebeuren dynamisch, dat wil zeggen op constante basis. Een waarschuwingssysteem meldt zelfs verbruikspieken die extra kosten met zich meebrengen.

LCS Cloud Billing Service: facturatie centraliseren
Een heterogene cloudomgeving leidt soms tot een wildgroei aan facturen en financiële inefficiëntie. De Cloud Billing Service van Insight schept orde in die administratie en beheert de facturatie via één enkele bron. De service berekent ook het exacte maandverbruik en rekent de kosten door zoals overeengekomen in de eenheidsstructuur. Een kwestie van te betalen voor je werkelijke verbruik.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-07-20T15:14:58.000Z Insight


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.