Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Collibra werkt met interactief whiteboard DiData

Sinds begin dit jaar levert Dimension Data aan Collibra videoconferentie-oplossingen op basis van het platform Cisco Spark. De ongeveer 250 medewerkers van Collibra kunnen hierdoor WebEx gebruiken voor de organisatie van vergaderingen op afstand. Collibra is een VUB-spinoff die de datastructuur van organisaties aanpakt en stroomlijnt. Het bedrijf werd opgericht in 2008 en heeft momenteel afdelingen in België, de Verenigde Staten, Frankrijk, Polen en het Verenigd Koninkrijk.

Omdat de kantoren verspreid staan over verschillende sites in Europa en de Verenigde Staten is samenwerken op afstand erg belangrijk voor Collibra. Collibra heeft verschillende Cisco Spark Room Kits en Cisco Spark Boards aangeschaft om zijn kantoren in België en Polen uit te rusten met videoconferentie-oplossingen.Het bedrijf is daarmee de eerste Belgische klant van Dimension Data die Spark Board 70’ gebruikt. Dankzij een interactief whiteboard op een televisiescherm kunnen de medewerkers vanop afstand via hun tablet of pc samenwerken en gegevens uitwisselen. De Spark Room Kit transformeert een eenvoudige vergaderruimte dan weer in een videoconferentie-ruimte met een audiosysteem, microfoon en camera in één apparaat. Dat praktische toestel maakt kwaliteitsvolle en écht productieve videoconferencing mogelijk: het voordeel van de all-in-one-oplossingen van Cisco Spark is dat ze een gelijkaardige ervaring garanderen voor alle deelnemers aan de video-call.

Dankzij de videoconferentie-oplossing die Dimension Data implementeerde, bespaart de onderneming op reiskosten. Daarnaast maakt de oplossing gebruik van het platform Cisco Spark en gebeurt alles rechtstreeks in de cloud waardoor er op de sites geen dure infrastructuur moet worden opgezet. Door de implementatie in de cloud is de oplossing altijd klaar voor gebruik en blijft de administratie voor IT beperkt.

“Voor een bedrijf in volle groei zoals het onze, is het erg belangrijk dat we goed worden omringd. We zoeken betrouwbare partners en oplossingen, die de laatste nieuwe technologieën gebruiken zodat wij op onze beurt kwaliteit kunnen leveren aan onze klanten”, zegt Felix Van De Maele, CEO van Collibra en onlangs door Data News verkozen tot ICT Personality of the Year. “Daarom hebben we het advies van Dimension Data gevolgd en kozen we voor Cisco Spark, te beginnen met WebEx. De kwaliteit van de service heeft ons overtuigd. Werkvergaderingen via videoconferentie verbeteren het dagelijkse leven en de productiviteit van onze medewerkers.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-05T19:41:52.000Z Dimension Data


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.