Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Aerohive introduceert Comparative Analytics

Innovatieve oplossing stelt organisaties in staat om prestaties van netwerkinfrastructuur en clients te vergelijken met vergelijkbare organisaties Amstelveen, 21 november 2017 – Aerohive Networks™ (NYSE: HIVE), onafhankelijke leverancier van zakelijke cloud-based netwerkoplossingen, kondigt de introductie aan van Cloud-based Comparative Analytics. Deze oplossing voor zakelijke netwerken stelt organisaties in staat om de prestaties van hun netwerkinfrastructuur en clients anoniem te vergelijken met die van organisaties met een vergelijkbare omvang in dezelfde of een andere sector. Op deze manier kunnen ze proactief vaststellen op welke aspecten ze de focus moeten leggen in hun optimalisatie.

Het meetbaar maken en kwalificeren van de operationele effectiviteit van access points binnen bedrijfsnetwerken is altijd een heikel punt geweest. Dit komt door schommelingen in het gebruik en de vraag naar bandbreedte, evenals de afstand tot IT-bronnen. Aerohive’s Comparative Analytics zet de kracht van de cloud in om IT-professionals in staat te stellen om infrastructuur- en client- parameters accuraat en volledig anoniem te vergelijken. De oplossing biedt daarnaast een antwoord op de vraag hoe de operationele effectiviteit kan worden vergeleken met die van andere bedrijven met een vergelijkbare omvang in dezelfde of een andere sector. Verder kunnen organisaties nagaan of deze parameters na verloop van tijd verbeteren of verslechteren.

Comparative Analytics wordt momenteel uitgerold binnen alle wereldwijde cloud-omgevingen van Aerohive en zal in de loop van 2018 verder worden uitgebreid en verbeterd. De oplossing richt zich aanvankelijk op kernparameters voor draadloze netwerken zoals het bandbreedteverbruik, het aantal unieke clients en het aantal niet optimaal presterende clients. Aerohive zal hier later nieuwe parameters aan toevoegen, zoals:

• Wi-Fi – geslaagde verbindingen
• Wi-Fi – gemiddelde RSSI
• Wi-Fi – gemiddelde uptime
• SD-WAN – gemiddelde uptime
• SD-WAN - latency
• SD-WAN - doorvoersnelheid
• SD-WAN - pakketverlies
• Switches – gemiddelde uptime
• Switches – bandbreedtepercentage
• Switches – totaal bandbreedteverbruik
• Switches – gebruikte versus ongebruikte poorten
• IoT – profilering van alle IoT-apparaten binnen de omgeving

Comparative Analytics biedt bedrijven van elke omvang tal van voordelen, ongeacht de sector waarin zij actief zijn. Hetzelfde geldt voor channel partners en Managed Service Providers (MSP’s) die hen van ondersteuning voorzien. Dankzij de groeiende hoeveelheid data en de inzichten die daaruit kunnen worden geput, kunnen channel partners en MSP’s de netwerkprestaties proactief beheren. Daarmee kunnen ze diensten met meer toegevoegde waarde leveren en hechtere banden met klanten aangaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-11-21T09:40:20.000Z Aerohive


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.