Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Toshiba over 2018: Edge Computing komt er aan

Om de steeds complexere regelgeving, zoals de GDPR richtlijn, de toename van cybercriminaliteit en de invoering van mobiele werkmethoden aan te pakken, verwacht Toshiba een toename van de inzet van kwantumcryptografie, edge computing en cloudgebaseerde virtuele desktopinfrastructuren.

Kwantumcryptografie
Met de komst van kwantumcomputers zullen de basisbouwstenen van gegevensverwerking in de toekomst verschuiven van wiskunde naar fysica. Global Industry Analysts voorspelt dat de wereldwijde markt in 2024 2 miljard dollar waard zal zijn, een groei die vooral te danken is aan de constante behoefte aan zo veilig mogelijke datatransmissie. Hieruit komt kwantumcryptografie naar voren als een sterk ontwikkelde beschermingsmethode die noodzakelijk is om de steeds groter wordende veiligheidsrisico's te ondervangen. Volgens deze methode worden berichten geproduceerd die onleesbaar zijn voor iedereen, behalve voor de bedoelde ontvanger. Deze zogenaamde Quantum Key Distribution (QKD) werkt met 'sleutels' die worden gedistribueerd als fotonen, meestal lichtstralen, die, indien onderschept, het bericht onleesbaar maken.

Onlangs bereikte Toshiba in zijn Cambridge Research Laboratory een doorbraak op het gebied van kwantumcryptografie door 's werelds snelste QKD-apparaat te ontwikkelen. Met een snelheid van 13,7 Mbps per seconde – ongeveer zeven keer sneller dan Toshiba’s eerdere recordsnelheid van 1,9 Mbps – brengt deze doorbraak het praktische gebruik van kwantumtechnologie een stap dichterbij.

Edge Computing
Met het oog op de steeds grotere hoeveelheden data als gevolg van de opkomst van IoT en de voorspelde mogelijkheden van 5G in 2018, wordt Edge Computing steeds belangrijker. Voor organisaties die veel data verwerken, kan het decoderen van wat er naar de cloud moet worden gestuurd de backlogs verkleinen, waardoor er zwaardere taken kunnen worden uitgevoerd. Tegelijkertijd biedt Edge Computing-technologie meer mobiliteit en real-time-processing, waardoor de organisatie de efficiëntie aan beide zijden van zijn IT-keten ziet toenemen. Wearables, bijvoorbeeld smart glasses, zullen in volledige harmonie met Edge Computing functioneren en daarmee bijdragen aan beter gestroomlijnde processen binnen steeds mobielere en in toenemende mate op afstand werkende omgevingen. Neem bijvoorbeeld de National Health Service in de UK, die een breed scala aan end-point-devices – waaronder smart glasses – gebruikt om toegang te krijgen tot lokaal opgeslagen data. Zorgverleners kunnen tijdens hun interactie met de patiënt, direct vanuit de ‘Edge’,patiëntgegevens ophalen en analyseren. Dit zorgt voor veel efficiëntere zorgverlening en grotere hoeveelheden data die naar de cloud worden gestuurd voor verdere diagnose.

Mobiele Zero Clients
Mobiel werken wordt de standaard. Om optimaal te profiteren van mobiliteit zonder dat dat ten koste gaat van veiligheid, krijgt informatiebeveiliging de hoogste prioriteit in 2018. Steeds meer organisaties stappen over op de inzet van Mobiele Zero Clients. Deze apparatuur bevat geen besturingssysteem, data of andere opslag op de lokale computer. De gebruiker krijgt toegang tot systeem en gegevens via de cloudgebaseerde Virtuele DesktopInfrastructuur (VDI) waaronder Citrix en VMWare Daarmee wordt de Zero Client oplossing beschermd tegen malware en andere beveiligingsproblemen bij verlies of diefstal van het apparaat. Lees hier hoe Toshiba Mobile Zero Client werkt.

Of het nu gaat om de voorbereidingen op gewijzigde regelgeving, bescherming tegen steeds groter wordende cyberdreigingen of het volgen van trends als mobiel werken: 2018 wordt voor veel organisaties een jaar van verdergaande digitale transformatie en nieuwe dingen leren en ontdekken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-01-18T13:22:04.000Z Toshiba


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.