Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Kumina nu gecertificeerde Kubernetespartner

Eindhoven, 29 Maart 2018. Kumina, specialist op het gebied van beheerde IT-infrastructuuroplossingen op basis van opensource-software, heeft de status van gecertificeerde Kubernetespartner behaald. Deze certificering onderstreept Kumina’s positie als koploper op het gebied van containertechnologie en Kubernetes.

Containertechnologie is één van de belangrijkste doorbraken op het gebied van cloud computing en software ontwikkeling. Ontwikkelaars kunnen sneller en simpeler software ontwikkelen, testen, uitvoeren en uitrollen, maar ook op het gebied van hardwarekosten kunnen bedrijven een enorme efficiëntieslag slaan. In de afgelopen jaren is de populariteit en adoptiegraad van applicatiecontainers en Kubernetes dan ook explosief gegroeid. 

Kumina, opgericht in 2007, heeft containertechnologie en Kubernetes al vroeg omarmd. Als een van de eerste Europese IT-bedrijven leverde Kumina IT-oplossingen en diensten rondom Kubernetes. Deze week is Kumina officieel benoemd tot Kubernetes Certified Service Provider (KCSP) als erkenning van haar expertise. Het certificeringsprogramma is eind 2017 geïntroduceerd door de Cloud Native Computing Foundation (CNCF). Met dit initiatief wil het CNCF bedrijven een lijst betrouwbare partners aanbieden die garant kunnen staan voor de benodigde kennis en ervaring op gebied van Kubernetes. 

Deelnemen aan dit partnerprogramma is een logische stap voor Kumina, dat al 10 jaar volledig beheerde IT-infrastructuuroplossingen biedt op basis van opensource-software. 

Kumina helpt bedrijven innoveren met de kracht van Kubernetes.

“Als bedrijf staan we 100% achter de idealen van opensource-software. De introductie van Docker en Kubernetes, beide opensource-projecten, trok natuurlijk direct onze aandacht. Containerisatie kan enorm veel bijdragen aan de efficiëntie van een online IT-infrastructuur en de workflow van IT-teams. Het kost echter wel tijd en moeite om het op de juiste manieren te implementeren en te beheren en om uitdagingen zoals monitoring en beveiliging het hoofd te bieden. Met onze maatwerk Kubernetes-oplossingen, inclusief doorlopend beheer en een onbeperkte hoeveelheid supporturen, nemen wij onze klanten dit zware werk uit handen. 

In de afgelopen twee jaar hebben we verschillende bedrijven geholpen met het succesvol inzetten van Kubernetes. Ons team verzorgt na de implementatie ook het dagelijks beheer. Zo kunnen onze klanten de vruchten plukken van Kubernetes zonder zelf eerst expert te moeten worden. Aanvullend hebben we een Kubernetestraining voor developers ontwikkeld en leveren we ook consulting. De certificering die we nu ontvangen hebben is een positieve bevestiging van wat we bereikt hebben op het gebied van containers en Kubernetes.” – Tim Stoop, eigenaar Kumina b.v. 

Containertechnologie en Kubernetes 

Containertechnologie bestaat al jaren maar trok pas de aandacht toen in 2013 Docker geïntroduceerd werd. Docker maakt het mogelijk om een applicatie plus alle benodigde onderdelen in een lichtgewicht ‘container’ te verpakken. Hierdoor is niet langer voor iedere applicatie een eigen (virtuele) server nodig. Dit bespaart resources en voorkomt veel compatibiliteitsproblemen. Ook voorkomt het infrastructuur- en cloudprovider lock-in. Uit diverse onderzoeken blijkt dat het efficiënter kunnen ontwikkelen en uitbrengen van software twee van de voornaamste redenen zijn voor bedrijven om containertechnologie te adopteren. 

In de jaren na de introductie van Docker nam de interesse naar deze technologie steeds meer toe. Dit bleef niet onopgemerkt. Er verschenen verschillende platformen ten tonele met als doel het implementeren, schalen en beheren van containers te versimpelen en automatiseren. Een van deze platformen is het opensource-project Kubernetes, oorspronkelijk ontwikkeld door Google. Inmiddels is Kubernetes het populairste en meest gebruikte platform voor containermanagement. Kubernetes heeft een grote, actieve community en is een van de meest succesvolle opensource-projecten ooit. Veel grote bedrijven en softwareleveranciers zijn al overgestapt naar containers en draaien al Kubernetesclusters. Naar verwachting zal de adoptiegraad van deze technologie fors blijven stijgen. 

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.kumina.nl of stuur een e-mail naar info@kumina.nl

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-29T12:33:57.000Z Kumina b.v.
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.