Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Larry Ellison schetst koers voor cloud toekomst

Oracle OpenWorld - In zijn openingskeynote tijdens Oracle OpenWorld deelde Oracle Executive Chairman en CTO Larry Ellison zijn visie op een tweede-generatie cloud die speciaal is gebouwd voor grote ondernemingen. Deze is vanuit technologisch oogpunt geavanceerder en veiliger dan elke andere cloud op de markt.

Terwijl eerste-generatie clouds zijn ontwikkeld op basis van tien jaar oude technologie, is Oracle's Gen 2 Cloud ontworpen met het oog op het veilig draaien van de meest veeleisende workloads. Met een unieke architectuur en unieke mogelijkheden biedt Oracle Gen 2 Cloud ongeëvenaarde beveiliging, prestaties en kostenbesparingen. Bovendien is Oracle Gen 2 Cloud gebouwd om de Oracle Autonomous Database te draaien, de eerste en enige zelfbeherende database op de markt.

De basis voor Gen 2 Cloud is de Oracle Cloud Infrastructure. Deze is ontworpen om elke workload veilig te ondersteunen. Het moderne Oracle IaaS-platform biedt ingebouwde ondersteuning voor Oracle Autonomous Database en biedt nieuwe niveaus van beveiliging van kern tot edge, om kritische gegevens te beschermen.

Ellison sprak uitgebreid over de huidige stand van zaken met betrekking tot cyberverdediging, die hij omschreef als ‘gewoon niet goed genoeg.’ Om dit probleem aan te pakken, lanceert Oracle nieuwe Oracle Cloud Infrastructure-beveiligingsservices, die sterk geautomatiseerd zijn en voorzien in detectie en voorspellingen om bedreigingen te helpen oplossen en voorkomen. Om de ongeëvenaarde beveiliging van de Oracle Cloud te onderstrepen, liet Ellison zien hoe de Oracle Autonomous Database op een unieke wijze scans uitvoert op bedreigingen en tijdens het draaien beveiligingsupdates doorvoert die bescherming bieden tegen cyberaanvallen en diefstal van gegevens.

Hij belichtte ook de Oracle Autonomous Database, 's werelds meest populaire en technologisch meest geavanceerde database. Deze zorgt voor een revolutie in datamanagement doordat de Oracle Autonomous Database zichzelf beheert, tunet en patchet. Hierdoor kunnen gebruikers sneller innoveren op een veilig platform, waar ze alleen betalen voor wat ze afnemen

Ellison liet verder uitbreidingen in autonomous databasemogelijkheden zien, waaronder nieuwe implementatieopties voor een eigen Exadata-cloudinfrastructuur en Cloud at Customer. Klanten kunnen ervoor kiezen om hun autonomous database in te zetten op een eigen Exadata-cloudinfrastructuur voor het isoleren van workloads. Dat vergroot de veiligheid en betrouwbaarheid voor bedrijfskritische workloads. Oracle Autonomous Database Cloud at Customer is ideaal voor klanten die ervoor kiezen om niet naar de public cloud te verhuizen vanwege wettelijke vereisten, maar wel de voordelen van Oracle Autonomous Database in hun eigen datacenter willen ervaren.

Ellison deelde ook benchmarktestresultaten tijdens korte demonstraties die de grote prestatiekloof tussen Oracle en Amazon benadrukten. De benchmarks vergeleken Oracle Autonomous Database met de belangrijkste oplossingen van Amazon: Oracle Database draaide op Amazon Relational Database Service (RDS), Amazon Aurora en Amazon Redshift. De directe vergelijkingen toonden ook aan dat de Oracle Autonomous Database de mogelijkheid heeft om zonder onderbreking te draaien tijdens database-updates, wat het verschil benadrukt tussen de 99.95 procent betrouwbaarheid en beschikbaarheids-SLA’s van Amazon, die de meeste bronnen van ongeplande en geplande downtime uitsluiten, en Oracle's SLA-garanties van 99.995 procent.

Citaten uit de keynote van Ellison:

  • “Het ontwerpdoel van Oracle's Gen 2 Cloud is een beveiligd platform waarop alles kan draaien. Het bouwen van een veilige cloud is makkelijker gezegd dan gedaan. Het vereiste een fundamenteel herontwerp van onze cloud.”
  • “We hebben veel van de nieuwste mogelijkheden van kunstmatige intelligentie en machine learning gebruikt om bedreigingen te vinden. Je vecht niet langer met beide handen op je rug.”
  • “Ons doel is altijd geweest om bij de overstap van de ene generatie van computing naar de andere generatie uw investeringen in data en applicaties te beschermen en het gemakkelijk te maken om deze over te brengen naar de volgende generatie. Dat hebben we met Gen 2 Cloud gedaan.”
  • “Met Oracle Autonomous Database hoef je niets te leren en te doen, waardoor het heel gemakkelijk te gebruiken is. Ontwikkelaars zijn productiever, ze bouwen nieuwe applicaties en kunnen gegevens beter analyseren. Uw systeem is betrouwbaarder. Het gaat nooit down.”
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-24T10:47:31.000Z Oracle


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.