Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Arista introduceert 400 Gigabit platformen

Arista Networks, marktleider in software gebaseerde cloud networking oplossingen, heeft twee platformen geïntroduceerd voor 400 Gigabit Ethernet. Daarmee speelt het bedrijf in op de snelgroeiende behoefte aan meer performance in cloud-netwerken en datacenters, voor AI (artificial intelligence), machine learning en serverless computing. Twee modellen van de nieuwe 7060X4 Series zijn per direct leverbaar, terwijl andere configuraties de komende maanden verschijnen.

Arista 7060X4 Series

Arista’s 7060X4 Series is gebaseerd op industriestandaard optische modules, waarbij klanten kunnen kiezen uit OSFP en QSFP-DD aansluitingen. De 400G leaf-spine connectiviteit en compatibiliteit met 100G-poorten naar de netwerkservers bieden een grote flexibiliteit bij het bouwen van hoge dichtheid leaf-spine netwerken voor steeds veeleisendere applicaties.

Hoge snelheid verbindingen

De nieuwe platformen van Arista zijn gebaseerd op de Broadcom 12,8 Tbps Tomahawk 3 chips en ondersteunen 32 400G-poorten in een compact 1u-chassis. Elke 400G-poort is tevens te splitsen in vier 100G-poorten, waardoor maximaal 128 100G-poorten in een 1u-chassis worden ondersteund. Verder benutten uitbreidingen in de managementfuncties en load balancing van het Arista EOS buffering en routingresources op de chips van de nieuwe platformen.

AI, machine learning en serverless computing

“Het verheugt ons de eerste 400G-switchplatformen te introduceren die vier keer zoveel capaciteit, een twee keer betere prestatie-/prijsverhouding en twee keer efficiënter energieverbruik bieden, in vergelijking met onze vorige 100G-platformen”, zegt Andreas Bechtolsheim, voorzitter en chief development officer van Arista. “Met deze producten kunnen wij inspelen op de behoefte aan steeds meer bandbreedte voor cloud-toepassingen, waarmee serviceproviders beter schaalbare netwerken kunnen bouwen.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-29T13:05:42.000Z Arista Networks


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.