Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Transports Vervaeke vernieuwt WiFi met Infradata

Infradata introduceerde het Mist Platform als basis voor het nieuwe draadloze LAN van Transports Vervaeke.

Transports Vervaeke is een van de grootste logistieke dienstverleners in de Benelux op het gebied van het transport van chemische stoffen en benzine. Als gevolg van acquisities is het bedrijf de afgelopen tijd enorm gegroeid. Om ervoor te zorgen dat hun operationele activiteiten soepel blijven verlopen en de groei kon doorzetten, besloot het bedrijf om een digitale transformatie in gang te zetten. En als een bedrijf digitaal wil gaan werken, moet ook de IT worden getransformeerd. Er werd gekozen voor het Mist WLAN Platform om het de werknemers zo gemakkelijk mogelijk te maken om te werken vanuit alle garages, magazijnen en kantoorlocaties.

“We zitten midden in het digitaliseringsproces van het bedrijf”, vertelt Mario de Smedt, IT Manager bij Transports Vervaeke. “Er is al veel voortgang geboekt met het digitaliseren van de processen en informatiestromen.” Transports Vervaeke is een familiebedrijf dat bijna 100 jaar geleden is opgericht. Het vervoert chemische stoffen, gas, brandstoffen en andere gevaarlijke stoffen in België, Nederland, Luxemburg en Duitsland. Het bedrijf biedt een breed scala aan logistieke diensten over de weg, het spoor en het water van en naar andere regio's en landen. Transports Vervaeke werkt vanuit 13 locaties en heeft 950 medewerkers, waarvan er 850 chauffeur zijn.

Netwerktransformatie met Infradata

Een succesvolle transformatie van een bedrijf is afhankelijk van de transformatie van de IT. Daarom besloot Transports Vervaeke om zijn IT-infrastructuur volledig te vernieuwen.

“Dankzij de expertise van Infradata en de vlotte samenwerking hebben we kostbare tijd bespaard en veel meer flexibiliteit op de werkvloer gerealiseerd.”– Mario De Smedt, IT Manager, Transports Vervaeke.

Om dat te bereiken ging het bedrijf in zee met Infradata, een vooraanstaande Belgische leverancier van oplossingen op het gebied van cybersecurity en cloud networking. Infradata introduceerde het Mist Platform als basis voor het nieuwe draadloze LAN van Transports Vervaeke. De Smedt en zijn team werkten nauw samen met Infradata aan het ontwerp en de implementatie van Mist in het hoofdkantoor. “Het werken met Infradata verloopt zeer prettig. Vanaf het begin van het project hebben ze ons voor 100% bijgestaan met de installatie, implementatie en verbindingen met het bestaande netwerk. We wilden een apart segment in het netwerk maken voor de wifi-oplossing en daarbij konden we volledig op ze rekenen”, vertelt De Smedt. “Dankzij de expertise van Infradata en de vlotte samenwerking konden we alle toegangspunten snel updaten en waar nodig firmware-updates uitvoeren. Dit biedt meer flexibiliteit op de werkvloer en bespaart bovendien veel tijd.”

Het wifi-netwerk werd eerst vernieuwd in het Belgische hoofdkantoor in Zellik, maar het Mist Platform wordt ook uitgerold in de andere vestigingen van Transports Vervaeke. Het platform is gebaseerd op een moderne micro services-cloudarchitectuur. Die biedt elastische schaalmogelijkheden en is met name gericht op vereenvoudiging van het netwerkbeheer, programmeerbaarheid via API's en betrokkenheid van eindgebruikers met behulp van locatie services. Mist Wi-Fi biedt gebruikers een uitstekende netwerkervaring en maakt het werk van de IT-afdeling een stuk eenvoudiger.

De Smedt: “We zijn erg blij met de flexibiliteit van Mist. De performance en gebruikerservaring zijn absoluut naar tevredenheid.”

Meer info: https://www.infradata.be/projecten/transports-vervaeke/

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-25T11:12:57.000Z Infradata NV


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.