Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

The Campus organiseert de eerste AWS Discovery Day Roadshow in België

IT training center The Campus organiseert dit najaar voor het eerst een reeks AWS Discovery Days op verschillende locaties in België. Tijdens deze gratis sessies kunnen bedrijfsleiders en IT-medewerkers kennismaken met de AWS cloud en de services die het platform te bieden heeft. Met deze roadshow wil The Campus de AWS cloud introduceren in België, waar het platform momenteel nog minder populair is.

Het is de eerste keer dat een bedrijf AWS Discovery Days op verschillende locaties in België organiseert. Aangezien er in België slechts 3 AWS Training Partners zijn die Discovery Days mogen organiseren, is zo’n roadshow uniek. Op donderdag 23 september vond de eerste sessie van de roadshow plaats in Leuven. Dit najaar trekt The Campus nog naar Hasselt en Gent, en in het voorjaar van 2022 naar Kontich, Kortrijk en Brussel. Tijdens een AWS Discovery Day leren deelnemers onder andere wat de cloud is en hoe het werkt, hoe de globale infrastructuur van de AWS cloud eruitziet, en welke services AWS te bieden heeft. Toegang tot de events is volledig gratis. Inschrijven kan via cloudtraining.be/awsdiscoveryday.

“The cloud is not the future, it is now”

De cloud is echt een must geworden als je vandaag de dag relevant wil blijven als bedrijf. Daarnaast is ook de prijszetting voor veel bedrijven interessant. “De cloud heeft de prijs van innoveren spectaculair verlaagd”, duidt Hendrik Albrecht, Business Development Manager en AWS SPOC bij De Cronos Groep. “Cloudoplossingen verlossen de klant namelijk van de investeringen die gepaard gaan met het opzetten en onderhouden van hun eigen cloudinfrastructuur, wat vaak een complex en duur proces is”. 

Sinds de start van de coronacrisis heeft de tendens om te migreren naar de cloud zich alleen nog maar sterker doorgedrukt. “Aan de opleidingsaanvragen die we het laatste jaar hebben ontvangen, merken we inderdaad dat steeds meer bedrijven de overstap naar de cloud aan het maken zijn”, bevestigt Joy Buelens, Managing Partner en IT Learning Architect bij The Campus. “Maar wanneer je beslist om in de cloud te gaan, is het belangrijk om eerst goed in kaart te brengen welke cloud services je als bedrijf precies nodig hebt, en om de cloudoplossingen die verschillende providers aanbieden met elkaar te gaan vergelijken. Pas dan maak je een goede keuze die ook op lange termijn blijft werken. Omdat je tijdens de AWS Discovery Days kennismaakt met de cloud en de services die AWS aanbiedt, kunnen ze je helpen om een geïnformeerde keuze te maken voor je cloudstrategie.”

Erkend programma

The Campus is één van de slechts drie officiële AWS Training Partners in België. Doordat ze zijn opgenomen in het Training Partner programma van AWS, hebben zij de toestemming om het erkende AWS Discovery Day programma in België te organiseren. Het materiaal dat gebruikt wordt tijdens de events werd ontwikkeld door AWS zelf, waardoor deelnemers steeds de meest up-to-date informatie meekrijgen. Bovendien worden de AWS Discovery Days steeds gebracht door een Authorized AWS Instructor (AAI), een trainer die de nodige certificaten en werkervaring bezit om een waardevolle Discovery Day te kunnen geven. Na afloop ontvangen de aanwezigen ook een ‘Certificate of Attendance’ dat wordt uitgereikt door AWS Training & Certification en The Campus.

Over The Campus

The Campus is een IT training center dat trainingen en opleidingstrajecten aanbiedt voor IT-technische profielen. Het trainingsaanbod focust voornamelijk op innovatieve technologieën zoals AI, Quantum Computing, Kubernetes, het Spring Framework en AWS. Naast het vaste trainingsaanbod werkt The Campus ook trainingen en leertrajecten op maat uit voor bedrijven en IT-teams, gebaseerd op hun noden. De trainers vormen de grootste troef: alle trainers bij The Campus zijn actief in het werkveld, wat maakt dat ze steeds op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen en trends en zelf al heel wat waters doorzwommen hebben. Hierdoor kunnen deelnemers steeds leren van vakexperts die uit eigen ervaring spreken.

The Campus is een jong bedrijf met een klein en dynamisch team dat deel uitmaakt van De Cronos Groep. Het bedrijf werd in 2019 opgestart door Managing Partner Joy Buelens en telt momenteel 3 medewerkers. Dat is een bewuste keuze: door het team klein te houden, zijn flexibiliteit en snel schakelen The Campus’ grootste sterktes. Er wordt volgens de principes van agile gewerkt, wat het voor makkelijk maakt om snel te reageren op vragen of opmerkingen van klanten wanneer nodig.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-09-27T12:45:16.000Z The Campus


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.