Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Belgisch onderonsje: VestaTech ontvangt het “VCO”-label van whitesky.cloud

Het Belgische whitesky.cloud, dat een Europese white-labeled cloud computing oplossing aanbiedt voor integratoren, telecom en serviceproviders, heeft de “Virtual Cloud Operator”-certificering uitgereikt aan VestaTech. Het bedrijf biedt vanaf nu een eigen vestatech.cloud omgeving aan zijn klanten en versterkt zo zijn engagement als IT-partner voor kleine en middelgrote ondernemingen.

In september lanceerde whitesky.cloud een Virtual Cloud Operator-certificeringsprogramma dat de onboarding van toekomstige klanten moet vergemakkelijken. Het programma bestaat uit een technisch en een commercieel luik, en geeft de toekomstige VCO’s de nodige tools om snel een cloud in eigen naam op te zetten voor de eigen klanten. Whitesky.cloud gebruikt technologie die in Belgische en Europese datacenters wordt geplaatst waardoor de data op eigen bodem blijft. Het is zo mogelijk om in minder dan een dag een 100% Belgische cloud uit te rollen, zonder voorafgaande investeringen in hardware en software. 

De West-Vlaamse Managed Service (Security) Provider VestaTech, die uitgebreide IT-diensten levert aan KMO’s, doorliep het certificeringsprogramma en mocht het Virtual Cloud Operator-label ontvangen van whitesky.cloud. VestaTech biedt vanaf nu een eigen vestatech.cloud omgeving aan waardoor het makkelijk nieuwe, eigen clouddiensten kan uitrollen en dus ook nieuwe inkomsten kan genereren. Door middel van een dashboard kan VestaTech het overzicht behouden op de cloudconsumptie van zijn eindklanten en zo ook de kosten in de gaten houden en op maat factureren.  

“Bedrijven bekommeren zich steeds meer over waar hun data zich bevindt. We waren op zoek naar een Belgische cloudpartner omdat onze klanten hier specifiek naar vragen. Je kan ook sneller schakelen wanneer het datacenter zich dichtbij huis bevindt. Voor ons is dit makkelijker te beheren”, vertelt Reinoud van der Hijden, Bestuurder van VestaTech. “We zijn blij met de onboarding en certificering. Een cloudomgeving  kunnen aanbieden onder het VestaTech merk is een extra troef die we nu kunnen uitspelen naar onze eindklanten. Het geeft ons meer controle over de data en laat ons toe nieuwe inkomsten te genereren. Het pay per use model in combinatie met de gebruiksvriendelijkheid zijn ook ideaal voor de KMO-markt,” voegt Reinoud toe. 

“Als cloud provider zijn we uiteraard verheugd om VestaTech aan boord te halen en een nieuwe Virtual Cloud Operator te mogen verwelkomen. Met deze certificering willen we toekomstige VCO’s alle middelen geven om hun eindklanten zo goed mogelijk te bedienen”, zegt Samuel Maeseele, Channel Sales Manager bij whitesky.cloud. “Het is mede dankzij de feedback van onze VCO’s dat we onze clouddiensten kunnen blijven vernieuwen en aanpassen aan de veranderende markt. Zo werken we nu aan nieuwe koppelingen met telecomproviders dankzij feedback van VestaTech. We kijken uit naar de toekomstige samenwerkingen met VCO-gecertificeerde partners”, besluit Samuel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-10-01T14:34:08.000Z Wijsgeer PR


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.