Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

MIVB breidt samenwerking met NTT Ltd. uit

MIVB en 221 andere Belgische overheidsinstellingen hebben de levering en integratie van software toevertrouwd aan NTT Ltd., een toonaangevende specialist in IT-diensten. Wegens de succesvolle samenwerking tussen MIVB en NTT op vlak van datacenters en cloudmigratie, wees MIVB de raamovereenkomst voor de levering van Software Managed Services toe aan NTT.

De raamovereenkomst Software Managed Services perceel 2, die dienstdoet als aankoopcentrale voor MIVB (Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel) samen met 221 andere overheidsinstellingen, is gewonnen door NTT Ltd. Samen met MIVB hebben verschillende Brusselse gewestelijke instellingen, waaronder het hoger en lokaal onderwijs, ziekenhuizen, gemeenten, OCMW’s en enkele politiezones, ingetekend op deze aanbesteding, met meer dan 221 afnemers. De totale raamovereenkomst heeft een waarde van 150 miljoen euro over de 2 percelen heen en loopt tot juli 2028.

Omwille van hun specifieke expertise in cloudmigratie en managed services, kreeg NTT in cascade de levering van Software Managed Services toegewezen. NTT zal MIVB en de andere afnemers begeleiden in hun migratie naar de cloud. NTT biedt hiervoor de nodige cloudservices aan, zoals Infrastructure as a Service (IAAS), Platform as a service (PAAS) en Software as a service (SAAS). NTT werkt hiervoor samen met verschillende vendoren, zoals AWS/Azure, Google en andere. Daarnaast stelt NTT ook een one-stop-shop ter beschikking, met een uitgebreide catalogus aan verschillende softwaretitels en aanvullende services. Elke afnemer kan de juiste condities, prijzen en discounts terugvinden en online een offerte aanvragen. NTT zal ter promotie van dit kadercontract een evenement organiseren in mei en zal de nodige informatie online ter beschikking stellen van de overheidsinstellingen.

Het cascadesysteem verzekert een snelle en correcte opvolging van de aanvragen. Wanneer NTT niet aan de technische vereisten voldoet of niet binnen de 10 dagen reageert op de aanvraag, mag de aanbestedende overheidsinstelling zijn aanvraag doorsturen naar Econocom. Dit kan voor de cloudoplossingen en services en aan zes vooraf bepaalde vendoren. Alle andere softwareleveranciers (type server – infrastructuur of Cloud) zullen via de mini-competitiestructuur (tussen NTT & Econocom) aangevraagd kunnen worden, zodat de marktconcurrentie blijft spelen.

Voor de uitvoering van de raamovereenkomst werkt NTT samen met 2 onderaannemers. Tobania voorziet in de specifieke appontwikkeling die gepaard gaat met cloudmigratie. Voor het aanbieden van het uitgebreide softwareportfolio werkt NTT samen met SoftwareONE, die over een groot aanvullend softwareportfolio beschikt en Licensed Authorized Reseller is van Enterprise Agreements van Microsoft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-03-14T09:14:01.000Z NTT Ltd.


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.