Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Ultra-high speed links (200G) met encryptie

Ultra-high speed links (200G) met encryptie als

Netways Europe uit Houten brengt als uitbreiding op haar innovatieve portfolio de van de Israëlische fabrikant Packetlight Network Ltd. afkomstige PL-2000M. Deze 200G Coherente unit zet een nieuwe standaard voor de optimalisatie van capaciteit en security binnen (bestaande) Data Center Interconnect en Metro Networking OTN/WDM omgevingen.

Het concept speelt optimaal in op actuele markttrends zoals de vraag om aan verscherpte beveiligingswetgeving te voldoen, geografische spreiding, business continuïteit en de nog steeds groeiende vraag naar Big Data en Cloud.

De PL-2000M is de meest compacte, totaal geïntegreerde transport oplossing die op dit moment op de markt beschikbaar is. De oplossing ondersteunt meerdere toepassingen en protocollen en is daarom eenvoudig in te passen binnen bestaande data, storage, OTN en WDM omgevingen. Door gebruik te maken van stacking kunnen meerdere coherente 200G kanalen geboden worden met verschillende golflengtes(Lambda’s).

Aan de gebruikerszijde biedt de unit een mix van 10G/40G/100G Ethernet en 8G/16G/32G Fiberchannel. De unit kan zowel als Muxponder als Transponder ingezet worden.

Door de uitgebreide feature set, eenvoud van beheer en het intuïtieve gebruik is de unit ideaal om in te zetten binnen bestaande, meestal nog op 10G gebaseerde, omgevingen en op die manier simpel te migreren naar hogere capaciteit en beveiliging en op die manier mogelijk ontstane congestie op te lossen.
De Implementatie wordt door de beperkte afmetingen, lage latency, uiterst lage power consumptie en de daaraan gekoppelde geringe warmteontwikkeling en natuurlijk niet te vergeten de optionele encryptie extra eenvoudig.

Uniek is dat Packetlight’s nieuwe Muxponder / Transponder qua hardware geschikt is voor layer 1 security. Hierdoor kan de Security op elk gewenst moment middels een licentie key geactiveerd worden zonder dat dit invloed heeft op de performance of dat er extra hardware noodzakelijk is.
De unit voldoet volledig aan de FIPS 140-2 voorwaarden en kent GCM-AES-256 bit encryptie en key Exchange op basis van het Elliptic Curve Diffie Hellman (ECDH) protocol.

De unit is dus ideaal inzetbaar binnen Metro en DCI applicaties voor,
• Hogere capaciteit en bandbreedte binnen Enterprise en Campus omgevingen
• Aggregatie van 10G / 40G / 100G “last mile” apparatuur
• Het op 200G redundant ontsluiten van bestaande OTN/WDM omgevingen
• Het antwoord voor security issues door het flexibel toepassen van encryptie voor elk gewenst protocol.
Deze unit maakt onderdeel uit van een totaal portfolio aan geavanceerde units met een uitgebreide feature set.

Voor eventuele vragen, documentatie c.q. de wens voor een diepgaandere presentatie stuur even een reactie naar info@netwayseurope.com of +31 6 55 833643

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-20T14:06:00.000Z Netways Europe BV


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.