Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Sony gebruikt Juniper switches for live TV

Juniper Networks, leider in geautomatiseerde, schaalbare en veilige netwerken, is een samenwerking aangegaan met Sony Professional Solutions Europe. In dit kader zal Juniper switches gaan leveren ter ondersteuning van de productie-oplossing IP Live van Sony. Omroepen kunnen deze oplossing inzetten voor het registreren en uitzenden van live beelden van belangrijke wereldwijde culturele, politieke en sportevenementen. IP Live maakt gebruik van Internet Protocol (IP)-netwerken voor de real-time overdracht van enorme volumes aan rich media tussen externe locaties en productiestudio’s. Dit draagt bij aan verbeterde stabiliteit en kostenefficiëntie. De interoperabele technologie van Juniper sluit aan op de behoefte van Sony om open oplossingen aan te bieden die naadloos aansluiten op de wensen en behoeften van elke klant.

Omroepen traditioneel gebruik van serial digital interface (SDI)- en coaxiale kabeltechnologie voor de overdracht van live beelden vanaf externe locaties naar hun productiestudio’s. Dit is nodig om de betrouwbaarheid en lage latency te waarborgen die nodig zijn voor uitzendingen van productiekwaliteit. De hogere framesnelheden, dynamische beeldreeksen en hogere resoluties van moderne rich media gaan echter gepaard met hoge kosten indien gebruik wordt gemaakt van conventionele bekabeling en hardware. Voor veel omroepen is dit een te kostbare en arbeidsintensieve aanpak. Sony levert met IP Live een simpele, slimme en open architectuur af die het mogelijk maakt om een geautomatiseerd en optimaal beschikbaar netwerk in te richten dat compatibel is met de technologie van Juniper. IP Live biedt ondersteuning voor de overdracht van high definition (HD)- en 4K (ultra HD)- beelden, audio, synchronisatiesignalen en besturingsdata via een IP-netwerk en één netwerkkabel.

Gezamenlijk trainingsprogramma maakt de omroepwereld wegwijs in IP-netwerken

Sony en Juniper zijn daarnaast een unieke samenwerking aangegaan om een trainingsprogramma voor IP Live aan te bieden aan te omroepwereld. Dit programma maakt deelnemers vertrouwd met technieken voor het inrichten van een kostenefficiënt IP-netwerk en het configureren en beheren van instellingen die bijdragen aan optimale netwerkprestaties en minder foutgevoeligheid.

Belangrijkste nieuwsfeiten:
Het trainingsprogramma omvat online cursussen met een totale duur van acht uur en intensieve klassikale training en praktijksessies die vier dagen in beslag nemen.
Sony werkt met zijn partners samen aan de efficiënte toepassing van open standaarden voor live uitzendingen via IP-netwerken en biedt nieuwe en betaalbare manieren voor het registreren en routeren van beelden. Sony heeft voor Juniper Networks als IP-netwerkpartner gekozen en maakt gebruik van zijn uiterst flexibele QFX5100-switches. Deze kunnen dankzij hun open architectuur dienen als universele bouwsteen voor geautomatiseerde, programmeerbare netwerkarchitecturen.
De Ethernet-switches van Juniper bieden een krachtig presterende netwerkoplossing op basis van een open framework dat bijdraagt aan optimale automatisering en programmeerbaarheid van het netwerk. Sony is daarmee in staat om voor consistentie en eenvoud te zorgen en nieuwe applicaties en technologieën te implementeren en op te schalen om het innovatietempo in de omroepwereld bij te kunnen benen.
Sony had behoefte aan een flexibel en geautomatiseerd netwerk voor het minimaliseren van de downtime met betrekking tot live uitzendingen en vooraf geproduceerde content. Dankzij de netwerkoplossing van Juniper kan het productiesysteem IP Live van Sony zich eenvoudig aanpassen aan de veranderende eisen door het automatisch herconfigureren van alle productieapparatuur.
Het productiesysteem IP Live omvat een netwerk van productieapparaten dat wordt beheerd door Live System Manager, een oplossing die een softwaregedefinieerd netwerk creëert. Dit resulteert in optimale modulariteit en stabiliteit. Alle bronnen kunnen worden gecombineerd of gesplitst, al naar gelang de behoeften.

Ondersteunende citaten:
“IP-technologie biedt ondersteuning voor de broodnodige transformatie van workflows in de omroepwereld. Technici, ingenieurs en operationele medewerkers zien zich gedwongen om hun vaardigheden aan te scherpen om te kunnen voldoen aan de eisen van de productieomgevingen van morgen. Het trainingsprogramma dat we samen met Juniper Networks hebben ontwikkeld biedt onze partners alle kennis die zij nodig hebben om klanten te helpen met de overstap naar open, IP-gebaseerde omroeptechnologie.”
- Paul Cameron, senior trainer professionele AV-media bij Sony Professional Solutions Europe

“De moderne omroepwereld maakt een ingrijpende transformatie door. Het doel hiervan is om op uiterst schaalbare en kostenefficiënte wijze steeds grotere volumes aan hoogwaardige live content over te dragen. Dit vraagt om een robuust, open en in de praktijk bewezen platform waarmee omroepen de transformationele voordelen van IP-technologie kunnen omarmen. De technologische oplossingen van Juniper Networks stellen Sony in staat om IP-technologie in te zetten om de regels van het spel te veranderen op het gebied van live productie-workflows.”
- Masum Mir, vice president Product Management bij Juniper Networks

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-22T11:10:00.000Z Juniper Networks


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.