Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Siemon lanceert Base 8 plug & play fibre-systeem

Siemon lanceert Base 8 plug & play fibre-systeem

Siemon, een belangrijke leverancier van netwerkinfrastructuuroplossingen, heeft zijn serie Lighthouse glasvezelbekabelingsoplossingen uitgebreid met Base 8. Dit is een complete reeks plug & play-producten dat bestaat uit kabinetten, modules, adapters, kabelbundels en jumpers.

De huidige 40 Gbps (40GBASE-SR4) en 100 Gbps (100 GBASE-SR4) multimode glasvezel-toepassingen voor het met elkaar verbinden van switches in een datacenter maken gebruik van 8 optische vezels met 4 vezels voor het verzenden van data en vier voor het ontvangen van gegevens met een snelheid van 10 Gbps danwel 25 Gbps. Wordt voor dit soort situaties gebruik gemaakt van MPO/MTP-oplossingen die beschikken over 12 vezels, dan wordt dus 33 procent van de optische vezels niet gebruikt. Hoewel in dit soort situaties conversiekabels of -modules kunnen worden toegepast om toch tot een volledige benutting van alle vezels te komen, veroorzaken dit soort oplossingen wel extra kosten en complexiteit. Bovendien zorgen conversiemodules voor extra dempingsverliezen waardoor de glasvezelverbindingen veel minder flexibel kunnen worden toegepast.

Het nieuwe Base 8 plug & play-systeem van Siemon maakt een 100 procent benutting van de beschikbare vezels mogelijk zonder dat hiervoor conversiekabels of -modules nodig zijn. Base 8 biedt daarmee een kant-en-klare oplossing die op efficiënte wijze alle huidige en toekomstige toepassingen op basis van 8 vezels ondersteunt. Het Base 8-systeem omvat onder andere de high-density FCP3 glasvezel-racks. Ook is voorzien in eenvoudig inklikbare Base 8-modules die drie 8-vezel MTP’s dan wel 24 LC’s tellen om 10 Gbps-toepassingen mogelijk te maken. Tevens kunnen MTP-adapters worden gebruikt voor 40 Gbps- en 100 Gbps-applicaties. De serie omvat tevens Base 8 MTP-naar-MTP trunk-kabelbundels en jumpers voor backbone-aansluitingen en voor het aansluiten van netwerkapparatuur.

Siemon’s nieuwe Base 8 plug & play-systeem is beschikbaar in singlemode en in standaard en low-loss OM3/OM4 multimode fibre. Het systeem maakt gebruik van Siemon’s RazorCore-vezels met zeer kleine diameter waardoor de kabelbundels een zeer geringe diameter kennen en 2 mm MTP jumpers ondersteunen. Het systeem omvat tevens Base 8 MTP-naar-LC hybride kabelbundels die als alternatief kunnen dienen voor modules die 10 Gbps ondersteunen. Base 8 MTP-naar-LC BladePatch-bundels maken gebruik van het innovatieve push-pull mechanisme van de BladePatch-connector, waardoor deze ook in kleine ruimtes op eenvoudige toegepast kunnen worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-31T10:47:00.000Z Siemon


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.