Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

RTL kiest voor software-defined datacenter

Dimension Data helpt het mediabedrijf met de fundamenten voor de hybrid cloud. De scope van het project evolueerde gaandeweg vanuit de vraag van RTL om de servers op termijn te verhuizen naar de cloud. Dankzij de oplossing heeft het mediabedrijf de solide fundering om die overstap vlot te maken. De virtualisering van een zo groot mogelijk deel van het datacenter (netwerk, opslag en servers) biedt RTL ook de ruimte om verder te automatiseren en groeien. De overeenkomst omvat een compute-, server- en netwerkoplossing met de bijhorende diensten voor een termijn van vijf jaar.

RTL koos voor een oplossing die bestaat uit VMWare Cloud Foundation, Dell EMC servers & switching en Cisco Nexus switching. Dimension Data verzorgt het lifecyclemanagement. De VMWare-oplossing integreert vlot met Amazon Web Services en maakt het mogelijk om eenvoudig een hybride cloud te ontwikkelen en gebruiken.

De combinatie van public cloud en on-premise servers was nodig voor RTL. Zo kan het bedrijf terugvallen op extra opslagruimte in de cloud wanneer nodig, heeft het bedrijf dankzij de oplossing toegang tot de IT-capaciteit die nodig is om zijn doelstellingen te bereiken.

Gepersonaliseerde aanpak

RTL had al diverse voorstellen gekregen van andere partijen toen Dimension Data zijn aanpak voorstelde. Het was de prijs-kwaliteitbalans en het meedenken van de IT-integrator die RTL over de streep trokken. “Dimension Data heeft ons van bij het begin een oplossing op maat aangeboden, die goedkoper was dan sommige gestandaardiseerde oplossingen,” vertelt Didier Martin, Office Automation & IT Infrastructure Manager bij RTL. “Dankzij hun creatieviteit en flexibiliteit zijn ze erin geslaagd bij elke bedenking snel een aangepaste oplossing te bezorgen.”

Ook Dimension Data is ervan overtuigd dat de gepersonaliseerde aanpak werkt. “Dankzij de nauwe samenwerking en de goede communicatie met RTL, waren wij in staat om onze oplossing aan te passen aan de noden van het bedrijf,” zegt Pierre Dumont, Managing Director bij Dimension Data Belgium. “Door onze aanpak op maat speelden we kort op de bal en waren we altijd in staat om op vraag van RTL om een toevoeging te doen aan de oplossing.”

De samenwerking stelt RTL in staat technologie te gebruiken die op termijn een standaard zal worden voor veel bedrijven. “Hybrid cloud wordt de komende tien jaar een basisbegrip in IT, we moeten denken op lange termijn,” besluit Martin.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-07T16:04:35.000Z Dimension Data


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.