Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Zo verandert IoT airconditioning ten goede

Het aantal IoT apparaten neemt elk jaar met 31 procent toe. Geschat wordt dat inmiddels al meer dan 20 miljard apparaten daardoor verbonden zijn met het IoT. Het Internet of Things werd geboren toen internet en andere massacommunicatiesystemen een enorm netwerk werden, dat allerlei apparaten met elkaar verbond , waaronder thermostaten, auto's, verkoopautomaten, luidsprekersystemen en zelfs airconditioningseenheden.

Alles wat zonder menselijke hulp gegevens over een netwerk kan overbrengen, kan worden gekoppeld aan het Internet of Things en daarvan profiteren. Ook bij een mobiele airco zonder slang zou dit kunnen. In dit artikel kun je daar meer over lezen.

Cloud opslag

Omdat IoT-apparaten zijn verbonden met internet, kunnen ze worden verbonden met de cloud. Dit betekent dat, dankzij het Internet of Things, bepaalde AC-systemen dezelfde cloudtechnologie hebben gebruikt die een revolutie teweegbracht in Apple. Deze airconditioners kunnen hun informatie in de cloud opslaan, een veel veiligere en handigere plek voor gevoelige en overvloedige gegevens. Deze informatie kan vervolgens door de stille mobiele airco worden geëxtraheerd wanneer het systeem deze nodig heeft. Omdat het IoT externe AC-toegang vanaf elk apparaat mogelijk maakt, kan cloudinformatie naar eigen inzicht worden opgehaald door de eigenaar of systeembeheerder.

Gestroomlijnd onderhoud

Zowel IoT als conventionele airconditioners hebben van tijd tot tijd onderhoud nodig. Het reinigen van de spoelen, het schoonhouden van het filter en het verwijderen van vuil uit de buitenunit zijn allemaal dingen die moeten worden gedaan om elke AC soepel te laten werken. Een airco die is verbonden met het Internet of Things heeft echter één duidelijk voordeel als het gaat om onderhoud: hij kan zelfdiagnose stellen. Elk onderdeel van een IoT AC heeft zijn eigen adres. Wanneer een van deze onderdelen uitvalt, wordt het systeem gewaarschuwd en kunnen passende maatregelen worden genomen. Een traditionele airco laat je pas weten dat er een probleem is als het te laat is. Een mobiele airco kopen dat aangesloten is op het IoT is daarom absoluut een aanrader.  

Gegevensanalyse

Airconditioners die deel uitmaken van het Internet of Things zijn verbonden met het internet. Dit voorziet de unit van informatie en stelt de unit in staat om zijn eigen informatie naar het besturingssysteem te sturen. Informatie die door het apparaat wordt ontvangen, omvat weersvoorspellingen en belangrijke datums, terwijl informatie die door het apparaat wordt verzonden, interne temperaturen en energieverbruik omvat. Al deze metingen stellen het apparaat in staat om een ​​analyse van seconde tot seconde uit te voeren en zichzelf aan te passen aan de omstandigheden, geen menselijke tussenkomst is vereist. Een airco met IoT-technologie kan zelfs het aantal bewoners in huis detecteren en koude lucht verspreiden om het comfort van elk individu te maximaliseren. Omdat het altijd corrigeert voor de omstandigheden, kan een airconditioner in het Internet of Things de elektriciteitskosten met 20 procent verlagen vergeleken met een conventionele AC.

Het Internet of Things heeft veel elektronische apparaten op zijn netwerk aangesloten en hun technologie geüpgraded. Airconditioners hebben enorm geprofiteerd van deze deal, omdat deze is geleverd met internetconnectiviteit, zelfanalyse, cloudopslag en toegang op afstand. De uitbreiding van IoT is het bewijs dat een opkomend tij alle boten optilt. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-10-11T15:17:50.000Z Twenty Four Webvertising BV
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.