Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Jouw website draaien op een hosting server, check hier wat je nodig hebt

Heb je een eigen website en wil je die op een hosting server draaien? Wil jij weten wat je hiervoor kunt doen? Wij zullen je in dit artikel vertellen wat je daarvoor nodig hebt!

Heb je een eigen website en wil je die op een hosting server draaien? Wil jij weten wat je hiervoor kunt doen? Wij zullen je in dit artikel vertellen wat je daarvoor nodig hebt!

Wat is hosting van een website?

Bij hosting online huur je opslag, geheugen en rekenkracht van een server. Een server is een computer die een dienst verleent aan een andere computer. Hierbij is een vps server is een vorm van hosten. Bij deze vorm wordt een fysieke server opgedeeld in kleinere virtuele servers. Deze server zorgt ervoor dat je goed prestaties kunt leveren, dat je website snel is en in een veilige omgeving bevindt. Vaak wordt hosten door een bedrijf aangeboden. Deze bedrijven worden hosting providers genoemd. Daarnaast biedt de provider ook domeinen aan. Hierbij is het belangrijk dat je een unieke naam kiest. Bij de provider kun je nagaan als jouw keus beschikbaar is of niet. Daarna kun je, je website gaan ontwerpen of een bestaand design kiezen en aanpassen tot je er tevreden mee bent. 

Je website zelf hosten of laten hosten

Je kunt je website zelf hosten. Daar heb je wel eerst een internet connectie voor nodig. Het is belangrijk dat je volledige controle hebt over je Wi-Fi. Dit kun je opvragen bij je internetprovider. Als dit alles in orde is, is het ook belangrijk om te weten dat je een eigen computer nodig hebt. Op deze computer kun je dan de server installeren waar je gebruik maakt van een webapp. Tot slot zul je ook een domein nodig hebben. Dit domein kun je registreren bij een hostingprovider. Wil je niet dat jouw website bezocht wordt? Dan heb je alleen een IP-adres nodig. Naast zelf hosten, kun je ook je website laten hosten. De kosten hiervoor zitten gemiddeld tussen vijf en vijfentwintig euro per maand. Dit kun je doen bij verschillende providers. Het enige wat je hoeft te doen, is uitzoeken welke provider jij het beste vindt. Bij het online hosten van een website huur je een stukje opslag. Hier is een vps server een vorm van, Dit zorgt ervoor dat je website goede prestaties levert, snel is en veilig blijft. Als je gaat hosten kun je ervoor kiezen om het zelf te doen of om het te laten doen door een bedrijf. Wil je meer weten over hosten? Neem dan een kijkje op onze website!

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-05-04T09:02:00.000Z LEQUAL


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.