Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Vertiv breidt productaanbod uit met nieuwe reeks stroomproducten

Introductie van rack transfer switches en UPS-systemen met lithium-ionbatterijen voor gedistribueerde IT-netwerken en edge computing-omgevingen

Vertiv (NYSE: VRT), een wereldwijde leverancier van kritieke digitale infrastructuur en connectiviteitsoplossingen, introduceert de Vertiv™ Geist™ Rack Transfer Switch (RTS)-reeks. Deze omvat transfer switches die apparaten met één snoer van redundante voeding voorzien. Daarnaast wordt de Vertiv™ Liebert® GXT5 Lithium-Ion geïntroduceerd, een uiterst efficiënte noodstroomvoorziening (UPS) die zowel in racks als vrijstaand geplaatst kan worden. Deze ruimtebesparende hardwarevoorzieningen zijn bij uitstek geschikt voor gedistribueerde IT-netwerken en edge computing-omgevingen, en zijn per direct uit voorraad leverbaar in de EMEA-regio.

Vertiv Geist RTS

De Vertiv Geist RTS detecteert stroomuitval onmiddellijk en schakelt in een aantal milliseconden automatisch over op een alternatieve voedingsbron. Op die manier kunnen ondersteunende servers en andere bedrijfskritische apparatuur blijven werken tijdens zowel geplande als ongeplande downtime. Deze RTS is momenteel beschikbaar in diverse opwaardeerbare basismodellen en geavanceerde modellen. De basismodellen bieden de intelligente functionaliteit die bedrijven tegenwoordig nodig hebben, met de optie de technologie naar behoefte te upgraden. De geavanceerde modellen bieden een uitgebreid overzicht van het stroomverbruik van bedrijfskritische IT-apparatuur, die via het rack of op afstand kan worden geraadpleegd.

Naast redundante voeding biedt de Vertiv Geist RTS ook proactieve monitoring van de omstandigheden binnen IT-omgevingen, zoals de temperatuur, vochtigheidsgraad en luchtstroom. Gebruikers hebben de mogelijkheid om de monitoringsfuncties van het apparaat te verbeteren met monitoring op afstand van het IT-stroomverbruik. De Vertiv Geist RTS biedt ondersteuning voor 24 stopcontacten ten behoeve van rackconfiguraties met een hogere dichtheid.

Liebert GXT5 Lithium-Ion

De Liebert GXT5 Lithium-Ion is verkrijgbaar in modellen met een capaciteit van 1.000 VA, 1.500 VA, 2.000 VA of 3.000 VA. Deze online UPS met dubbele conversie biedt dankzij de hogere energiedichtheid van lithium-ionbatterijen een langere werkduur dan een reguliere klepgestuurde loodzuurbatterij (VRLA), zonder extra ruimte in beslag te nemen. De Liebert GXT5 Lithium-Ion biedt daarnaast ondersteuning voor een schaalbare runtime dankzij de mogelijkheid om tot acht externe 1U lithium-ionbatterijen per UPS toe te voegen.

Lithium-ionbatterijen gaan doorgaans acht tot tien jaar mee. Dit komt grofweg overeen met de levensduur van het UPS-systeem zelf. VRLA-batterijen gaan daarentegen slechts drie tot vijf jaar mee. Het gebruik van lithium-ionbatterijen maakt daarmee een einde aan kostbare en arbeidsintensieve onderhoudstaken, zoals het vervangen van batterijen. Ze zijn daarnaast aanzienlijk lichter dan VRLA-batterijen en presteren beter bij hoge temperaturen. Daarmee dalen de kosten en het energieverbruik dat nodig is voor de koeling van racks.

De Vertiv™ Geist™ RTS en Liebert GXT5 Lithium-Ion UPS zijn bij uitstek geschikt voor organisaties die gebruikmaken van microdatacenters, gedistribueerde netwerken of datacenters voor edge computing; van zorginstellingen en financiële dienstverleners tot energiebedrijven, onderwijsinstellingen, overheidsinstanties en transportbedrijven.

“Nu edge computing, IoT en 5G de basis vormen van digitalisering, hebben distributeurs en resellers behoefte aan efficiënte oplossingen die kleinschalige IT-omgevingen en microdatacenters tegen stroomuitval beschermen”, zegt Birgit Jackson, director Integrated Racks & IT Solutions EMEA bij Vertiv. “Deze toevoegingen aan ons aanbod voor de IT-channel bieden veelzijdige ondersteuning voor de groei van omgevingen aan de edge van het netwerk. Bedrijven kunnen hiermee beschikken over de allerlaatste technologie en hun tempo van digitale transformatie opvoeren.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-11-22T08:45:23.000Z Vertiv


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.