Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Coders Co.introduceert Rax programmeertaal

Coders Co.introduceert Rax programmeertaal

Coders Co., een vooraanstaand data scientists team, introduceert vandaag Rax, een programmeertaal om informatie te halen uit (on)gestructureerde gedragsdata (big data). Ideaal om snel hypotheses te toetsen en de juiste inzichten te krijgen uit gedragsdata van klanten (customer journeys). Met deze krachtiger tools krijgen (online) marketeers en strategen makkelijker de juiste informatie om sneller te kunnen handelen.

Customer journeys en analytics hot topic
Klantgedrag is tegenwoordig omnichannel: van banner naar website naar webshop naar social, terug naar webshop, naar vergelijkingssite, retargeted banner, e-mail enz. Bij elk touchpoint laten klanten sporen achter, met big data aan klantgegevens tot gevolg. Marketeers analyseren deze data maar al te graag om de klantreizen (customer journeys) te optimaliseren.

Meer analysekracht voor de juiste conclusies
“Maar al te vaak leidt gebrek aan analysekracht en het ontbreken van expertise in data science tot focus op de verkeerde informatie of gemis van belangrijke details.
De flexibiliteit van Rax, gecombineerd met de expertise van ons data scientists team in Journeylytics, helpt organisaties om hun aannames te toetsen en de verborgen inzichten in hun data te onthullen”, aldus Gosia Wrzesinska PhD, CEO van Coders Co.
Rax rekent snel met variabelen die andere tools niet aankunnen – zoals tijd, duur en intensiteit van de interacties. Zo komt in beeld wat klanten daadwerkelijk doen.

Machine learning en kunstmatige intelligentie
“In tegenstelling tot andere tools imiteert Rax menselijke logica en is relatief eenvoudig te gebruiken. Daarmee komen marketeers te weten wat hun klanten werkelijk doen, ofwel komen de werkelijke klantreizen in beeld, anders dan ze gewend zijn,” vertelt Gosia enthousiast verder.
Technische achtergrond
De Rax scripttaal is een mix van relationele, regelmatige en temporele algebra en is ontworpen om de overgang van ETL naar datamodellering te vereenvoudigen.
Rax draait op alle SQL-achtige systemen, waaronder Hadoop en Impala. De taal en tools werken intuïtief en voelen vertrouwd aan, wat gebruik makkelijker maakt dan bijvoorbeeld SQL. Rax versnelt het analyseproces en resulteert in duidelijker, veiliger en meer draagbare code, die direct werkt op ruwe data, hoe groot de set ook is.
Over Coders Co. en Journeylytics
Coders Co. is een vooraanstaand team van data scientists dat in 2013 is gestart uit passie voor programmeren. Het hele team heeft een PhD in Computer Science en beschikt over jarenlange ervaring in de software-industrie. Zoals het programmeren van embedded systemen, hacken van besturingssystemen en uiteenlopende intelligente web- en mobiele toepassingen. Klanten zijn onder meer: PGGM (Nederlands Pensioenfonds) en INTAGE (een heel groot market research bedrijf in Japan) Onder de naam Journeylytics heeft het team zich gespecialiseerd in big data analyse voor customer journeys. Zie www.journeylytics.com en www.codersco.com

NOOT VOOR DE REDACTIE

Voor meer informatie, illustratiemateriaal etc.
kunt u contact opnemen met

Coders Co.
Gosia Wrzesinska PhD, CEO
mob.: +31 643534405
email: gosia@codersco.com
Zieseniskade 21
1017 RT Amsterdam

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Sponsored content 

HPE information Governance solutions: controle over uw data

Door datagroei, hogere gebruikerseisen en regelgeving wordt datamanagement een steeds grotere uitdaging. En dat terwijl uw bedrijfsdata ook uw waardevolste bezit is. Met de flexibele, modulaire datamanagement-oplossingen van Hewlett Packard Enterprise neemt u het heft in handen en haalt u bruikbare inzichten uit uw data tegen zo laag mogelijke kosten. 

Ontdek in deze whitepaper hoe u Information Governance proactief aanpakt met maximaal voordeel en minimale kosten.

Lees hier verder.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-01T12:24:00.000Z Presscom PR & Marketing B.V.


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.