Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Nieuwe Veeam Availability Suite 9.5 Update 3

• VMware vSphere en Microsoft Hyper-V-databescherming bieden nu vanuit één overzicht beschikbaarheid voor alle apps, clouds en data • Bedrijven kunnen hun legacy-back-ups en databeheersilo’s vervangen door één beschikbaarheidsplatform voor multi-cloudorganisaties • Update breidt opslagintegraties uit met toevoeging IBM en Lenovo en introduceert nieuwe universele opslag-API • Update 3 biedt nieuw databeheer en nieuwe analytics en compliancerapportages voor fysieke en cloudworkloads

Veeam, de innovator op het gebied van de Availability, introduceert Veeam Availability Suite 9.5 Update 3. De update breidt het databeheer uit en garandeert beschikbaarheid voor alle workloads – virtueel, fysiek en in de cloud. Alle workloads zijn centraal te beheren vanuit één Veeam-overzicht. Dankzij de update kunnen organisaties hun legacy-back-ups vervangen en voor het hele bedrijf beschikbaarheid garanderen via één overzichtelijk platform. De update is nu wereldwijd beschikbaar en maakt Veeam marktleider.

“Veeam zag tien jaar geleden al dat er behoefte was aan een innovatieve benadering van back-up en beschikbaarheid. Het bedrijf introduceerde daarom een zeer betrouwbare en gebruiksvriendelijke back-upoplossing”, zegt Peter McKay, co-CEO en President van Veeam. “Sindsdien hebben klanten constant gevraagd om eenzelfde Veeam-innovatie voor al hun workloads, die hun legacy back-upoplossingen zou vervangen. Met Veeam Availability Suite 9.5 Update 3 gaat de wens van deze klanten in vervulling. Zij kunnen hun volledige omgeving vanaf nu beheren in één Veeam-oplossing en beschikbaarheid garanderen voor alle apps, data en clouds.”

Veeam introduceert met deze update ook de Universal Storage API, een nieuwe opslaginterface die Veeam voortaan in staat stelt nieuwe opslagintegraties sneller te ondersteunen. Dit zorgt voor een betere back-upprestatie, minder risico op dataverlies en betere herstelmogelijkheden. Dankzij de Universal Storage API kan het bedrijf in Availability Suite 9.5 Update 3 een integratie toevoegen met IBM Spectrum Virtualize, wat de mogelijkheden voor storage-snapshotintegratie uitbreidt naar IBM Storwize en het complete op SAN Volume Controller gebaseerde opslagaanbod, alsmede de Lenovo Storage V Series. De strategische partnerschappen met IBM en Lenovo zijn een uitbreiding op Veeam’s bestaande strategische partnerschappen met HPE, Cisco en NetApp.

“Klanten verwachten een steeds betere beschikbaarheid. Daarnaast is goede beschikbaarheid een must-have voor moderne, datagedreven bedrijven van elke omvang”, zegt Kamran Amini, Executive Director Lenovo Server and Storage bij Lenovo Datacenter Group. “Veeam’s primaire-opslagintegratie met Lenovo haalt de beste beschikbaarheidsoplossingen op de markt naar het Lenovo V Series hybrid en all-flash opslagaanbod. Met de combinatie van V Series Integration en DS Series Solutions zijn we in staat de databescherming en herstelflexibiliteit te bieden die klanten van ons vragen.”

Veeam Availability Suite 9.5 Update 3 biedt de volgende componenten:
• Ingebouwd beheer voor Veeam Agent for Windows 2.1 en Veeam Agent for Linux v2: gecentraliseerde agentimplementatie en -beheer voor minder complexiteit en meer gemak via één overzicht voor virtuele, fysieke en cloudworkloads. Veeam Agent for Microsoft Windows 2.1 biedt bescherming voor bedrijfskritische Microsoft Windows Server failover-clusters. Veeam Agent for Linux maakt back-ups naar een Veeam Cloud Connect-repository mogelijk en biedt ondersteuning voor scale-out back-up-repositories als back-updoelen en encryptie aan de bronzijde.
• Ondersteuning voor VMware Cloud op AWS: Veeam-ondersteuning voor VMware Cloud op AWS stelt organisaties in staat Veeam’s Availability-oplossingen naadloos te implementeren in op VMware gebaseerde public, private en hybrid cloud-omgevingen.
• Storage-integratie voor IBM: Veeam’s strategische partnerschap met IBM omvat nu ook een IBM Spectrum Virtualize-integratie, waardoor storage-integratie nu ook beschikbaar is voor IBM Storwize en het complete op SAN Volume Controller gebaseerde opslagaanbod.
• Storage-integratie voor Lenovo: Veeam versterkt ook de samenwerking met Lenovo, met storage-snapshotintegratie voor de Lenovo Storage V Series, voor back-up en recovery. Daarnaast zijn de Lenovo DS series gecertificeerd als Veeam Ready en te gebruiken voor Veeam back-up.
• Nieuwe mogelijkheden voor analytics en monitoring in Veeam ONE: Veeam heeft Agent monitoring and reporting en Data Sovereignty Compliance Reporting toegevoegd aan Veeam ONE, de managementcomponent van VAS 9.5 Update 3.

De nieuwe update volgt op Veeam’s recent aangekondigde ondersteuning voor IBM AIX en Oracle Solaris, die fysieke workloads in UNIX-omgevingen beschermt. Het nieuwe aanbod ondersteunt niet alleen Veeam’s toetreding tot de enterprise-markt, maar ook de vervanging van traditionele legacy-vendoren door een betrouwbare en gebruiksvriendelijke oplossing voor alle workloadsoorten. De ondersteuning van fysieke workloads in Unix-omgevingen garandeert de bescherming van bedrijfskritische applicaties, systemen en data die zich in gedistribueerde enterprise-omgevingen bevinden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Sponsored content 

HPE information Governance solutions: controle over uw data

Door datagroei, hogere gebruikerseisen en regelgeving wordt datamanagement een steeds grotere uitdaging. En dat terwijl uw bedrijfsdata ook uw waardevolste bezit is. Met de flexibele, modulaire datamanagement-oplossingen van Hewlett Packard Enterprise neemt u het heft in handen en haalt u bruikbare inzichten uit uw data tegen zo laag mogelijke kosten. 

Ontdek in deze whitepaper hoe u Information Governance proactief aanpakt met maximaal voordeel en minimale kosten.

Lees hier verder.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-12-22T09:36:00.000Z Veeam Software


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.