Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

PoINT Storage Manager + Yowie Appliances

Een gastblogbericht door dr. Catrin Kersten, PoINT Software & Systems GmbH

‘Big Data’ en de ‘ongebreidelde groei van data’: deze modewoorden/-zinnen doen al snel denken aan petabytes en exabytes. Wat standaard wordt voor grote ondernemingen met uitgebreide dataverzamelingen van toepassingen met Artificiële Intelligentie (AI) en Machine Learning (ML), ligt meestal buiten het bereik van kleine en middelgrote ondernemingen (kmo’s). De uitdagingen die gepaard gaan met datagroei blijven echter dezelfde en hebben ook gevolgen voor kleinere ondernemingen. Datavolumes die slechts in het terrabyte-bereik zitten, lijken misschien minder spectaculair, maar zijn even belangrijk. Daarom moeten kleinere datavolumes even veilig en kostenefficiënt worden bewaard op flexibele en schaalbare infrastructuren als die in het petabyte- en exabyte-bereik.

Aangepaste back-up- en archiveringsoplossingen om groeiende datavolumes te beheren

De datagroei versterkt ook de meer fundamentele uitdagingen:

  • Wettelijk conforme archivering
  • Langdurige opslag van belangrijke bedrijfsgegevens

Bedrijven van elke omvang moeten voldoen aan de wettelijke vereisten voor gegevensopslag. Zo moeten documenten gedurende de voorgeschreven retentietermijnen worden bewaard, en dat op zo’n manier dat ze niet kunnen worden gewijzigd of verwijderd.

Deze bestanden worden beschouwd als ‘cold data’ omdat ze vaak niet nodig zijn voor de dagelijkse bedrijfsvoering en omdat ze ook geen snelle en permanente toegang vereisen. Het beheer van alle verschillende ‘data buckets’ is even belangrijk als de bescherming ervan en heeft een enorme impact op uw opslagkosten. ‘Cold data’ mogen dan ook geen kostbare ruimte op primaire opslagsystemen in beslag nemen, maar moeten naar een specifieke archiefopslag worden gemigreerd. Gegevens die op een archiefopslag staan, moeten met passende mechanismen en gedurende passende perioden worden beschermd tegen verwijdering en wijziging. Als u het goed doet, krijgt u een win-winsituatie:

  • Er komt ruimte vrij voor snelle maar duurdere primaire opslagsystemen.
  • Het opslagvolume voor de back-up van actieve gegevens wordt verminderd.
  • De hersteltijd neemt eveneens af, terwijl de strikte naleving van back-upschema's gemakkelijker en efficiënter kan worden geïmplementeerd.

Professionele oplossingen voor datavolumes in het terabyte-bereik

Een andere uitdaging die alle ondernemingen moeten aangaan, is de optimalisatie van de infrastructuur zodanig dat ze zowel voldoet aan de huidige omstandigheden als aan de toekomstige datagroei. Dat is vooral voor kleinere ondernemingen moeilijk, omdat conventionele opslagsystemen nog steeds zijn afgestemd op de behoeften van grote bedrijven. De volumes van kmo's zijn simpelweg te klein om ofwel de minimale capaciteit van conventionele oplossingen te bereiken ofwel te betalen voor tal van bedrijfsfuncties die ze niet nodig hebben.

Het is echter niet verstandig of betaalbaar voor ondernemingen om te investeren in een buitenmaatse oplossing zonder het concrete doel om die capaciteit in de toekomst te benutten. Opslagoplossingen moeten afgestemd zijn op de huidige en toekomstige behoeften, maar moeten ook – en vooral – schaalbaar zijn volgens de datavolumes. Bovendien moeten ze voldoen aan professionele normen en moeten ze de nodige beveiliging bieden voor de gegevens, de betrouwbare bewaring ervan en de wettelijk conforme archivering.

De Yowie Appliances van Cloudian Hyperstore zijn ontworpen om precies aan deze eisen te voldoen vanaf een capaciteit van 32 terabytes. De gebruiksklare oplossingen werden zorgvuldig afgestemd op de behoeften van kleine en middelgrote ondernemingen en zijn in minder dan 30 minuten operationeel. Alle Yowie-modellen zijn volledig S3-compatibel, bieden de beste waarden in prestaties en beschikbaarheid, en beantwoorden aan de professionele vereisten. Naarmate de datavolumes toenemen, kunnen er snel en eenvoudig extra toestellen worden toegevoegd. Met deze schaalbaarheid behouden gebruikers een volledige flexibiliteit en kostenbeheersing.

Conforme archivering en bescherming tegen ransomware

Deze kant-en-klare oplossing is op maat gemaakt en geeft alle ondernemingen met kleinere datavolumes in het terabyte-bereik toegang tot een geoptimaliseerde en schaalbare infrastructuur die voldoet aan de professionele normen. Met Object Lock en 3+2 Erasure Coding bieden de Yowie Appliances krachtige defensieve functies voor gegevensbescherming, ransomwarebescherming, en juridisch conforme archivering zonder extra kosten.

De combinatie met de tiering- en archiveringsoplossing PoINT Storage Manager maakt een naadloze integratie van de Yowie Appliances als archiefopslag mogelijk. Zo kunnen zelfs kmo’s met datavolumes in het dubbelcijferige terrabyte-bereik toegang krijgen tot een professionele oplossing voor dataopslagbeheer, die op een flexibele en kostenefficiënte manier archiverings- en compliancevereisten implementeert.

Wat betekent ‘storage tiering’?

‘Storage Tiering’ beschrijft een methode voor gegevens- en opslagbeheer, waarbij gegevens binnen een opslagarchitectuur met meerdere niveaus of lagen worden opgeslagen op de laag die overeenkomt met het gebruik ervan.

Dat is precies wat de softwareoplossing PoINT Storage Manager doet: Op basis van vooraf gedefinieerde beleidslijnen controleert het de bestanden op primaire opslagsystemen. Als de bestanden aan bepaalde criteria voldoen – zoals een bepaalde leeftijd of wijzigingsdatum – verplaatst de software ze automatisch naar de archieflijst.

In het archiveringsniveau zorgt PoINT Storage Manager voor een wettelijk conforme archivering van de bestanden door middel van verschillende functies.

·       WORM-bescherming

WORM is de afkorting van “Write once, read many”, wat betekent: Als een bestand wordt opgeslagen met WORM-bescherming, kan het nog worden gelezen. Wijzigingen zijn echter niet meer mogelijk. Met de WORM-functie zorgt de software ervoor dat bestanden zodanig worden bewaard dat ze niet meer kunnen worden gewijzigd – een belangrijk aspect van de wettelijk conforme archivering.

·       Retentiebeheer

Voor de naleving van de retentietermijnen maakt PoINT Storage Manager gebruik van het zogeheten retentiebeheer. Deze functie zorgt ervoor dat de gegevens niet kunnen worden gewijzigd of verwijderd gedurende de opgegeven tijd.

·       Versleuteling

PoINT Storage Manager biedt versleutelings- en authenticatiefuncties om gearchiveerde bestanden te beschermen tegen toegang door onbevoegden.

·       Naadloze toegang

Bij een audit of zelfs een rechtszaak moeten bedrijven de gearchiveerde gegevens snel en leesbaar kunnen voorleggen. Daarom bewaart PoINT Storage Manager de bestanden in standaardformaten. Gebruikers hebben vrij transparant toegang tot de archiefbestanden via hun vertrouwde gebruikersinterface.

PoINT Storage Manager vergemakkelijkt echter niet alleen de conformiteit: vooral de WORM-functie en de versleutelingsfuncties verhogen de bescherming tegen gegevensverlies door ransomware.

De oplossing voor kmo’s: PoINT Storage Manager en Yowie Appliances

Gegevens moeten op betrouwbare wijze worden opgeslagen, volgens normen die voor bedrijven van elke omvang gelden. PoINT Storage Manager en Yowie Appliances bieden de perfecte opslagcombinatie voor zowel start-ups als kmo's, en dat vanaf slechts 32 terrabytes.

PoINT Storage Manager integreert Yowie Appliances naadloos als archiefopslag en gebruikt ze als doelopslag voor geautomatiseerde, beleidsmatige ‘data tiering’. Zo draagt de software in doorslaggevende mate bij tot een efficiënter gebruik van de opslagsystemen. Tegelijkertijd biedt het een aanzienlijke kosten- en tijdsbesparingen voor back-ups. De gecombineerde beveiligingsfuncties van PoINT Storage Manager en Yowie Appliances ondersteunen niet alleen gebruikers bij het implementeren van een juridisch conforme archivering. Ze beveiligen de gegevens ook tegen cyberaanvallen en ongeoorloofde toegang.

Met de beschikbare capaciteiten van de familie Yowie-toestellen kan zelfs voor kleinere datavolumes een op maat gemaakte oplossing worden ingezet die op elk moment aanpasbaar is aan de individuele groei door simpelweg extra toestellen toe te voegen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Sponsored content 

HPE information Governance solutions: controle over uw data

Door datagroei, hogere gebruikerseisen en regelgeving wordt datamanagement een steeds grotere uitdaging. En dat terwijl uw bedrijfsdata ook uw waardevolste bezit is. Met de flexibele, modulaire datamanagement-oplossingen van Hewlett Packard Enterprise neemt u het heft in handen en haalt u bruikbare inzichten uit uw data tegen zo laag mogelijke kosten. 

Ontdek in deze whitepaper hoe u Information Governance proactief aanpakt met maximaal voordeel en minimale kosten.

Lees hier verder.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-04-29T12:05:01.000Z Backstage Communication


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.