Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

ONTOFORCE biedt NLP aan om life sciences onderzoek te versnellen

ONTOFORCE, leverancier van DISQOVER, het innovatieve data- en kennisplatform dat specifiek gebouwd werd voor de life sciences industrie, kondigt aan dat het geavanceerde natural language processing (NLP) toevoegt aan zijn flagship, het DISQOVER-platform. Met deze nieuwe technologie kunnen gebruikers waardevolle inzichten halen uit ongestructureerde gegevensbronnen zoals tekstdocumenten, pdf's, en nieuwsartikelen. Dat zal ertoe leiden dat besluitvorming en onderzoek verbetert en versnelt.

De nieuwe NLP-mogelijkheden zijn zodanig ontworpen dat ze zeer nauwkeurig, schaalbaar en aanpasbaar zijn. De nieuwe functionaliteit wordt aangeboden op het DISQOVER-platform, waardoor het gebruikers in staat stelt om belangrijke entiteiten, relaties en inzichten nu ook uit ongestructureerde gegevensbronnen te extraheren, zoals biomedische literatuur, rapporten van klinische onderzoeken en octrooidocumenten. Onderzoekers zullen daardoor complexe relaties beter kunnen begrijpen en nieuwe inzichten ontdekken.

 

"We zijn verheugd om deze krachtige, nieuwe mogelijkheden aan ons DISQOVER-platform toe te voegen", zegt Valerie Morel, Chief Executive Officer van ONTOFORCE. "Ons doel is om onderzoekers, datawetenschappers en decision makers enerzijds gemakkelijk toegang te verlenen tot grote hoeveelheden gegevens en anderzijds deze beter te begrijpen. Onze nieuwe NLP technologie, die tekst mining mogelijk maakt, zal hun onderzoek en beslissingen naar een hoger niveau tillen. Aangezien het vermogen om ongestructureerde gegevens te analyseren en inzichten te extraheren cruciaal is voor succes, geloven we dat deze NLP toevoeging bijzonder waardevol zal zijn voor de life sciences industrie."

 

ONTOFORCE zal de nieuwe NLP-functionaliteit lanceren op Bio-IT World 2023. BioIT-World 2023 is een vooraanstaand evenement in de life sciences-industrie en vindt deze week plaats in Boston. Het fungeert als het perfecte platform om de nieuwste mogelijkheden van DISQOVER te demonstreren aan onderzoekers, IT-professionals en bedrijfsleiders in het veld.

 

Naast de lancering op Bio-IT World, zal ONTOFORCE het nieuwe NLP-aanbod ook tonen tijdens een live webinar op donderdag 25 mei 2023. Tijdens het online event zullen hun experts dieper ingaan op de nieuwe functies en hun toepassingen, maar zullen ze overigens ook de toepassingen van Large Language Models (LLM) zoals Chat-GPT op de life sciences industrie bespreken. Geïnteresseerden in het webinar kunnen zich hier inschrijven.

 

De nieuwe NLP-functionaliteit is vanaf vandaag beschikbaar. Gebruikers kunnen deze eenvoudig in hun workflows opnemen. Bestaande en potentiële gebruikers kunnen hier een demo aanvragen.

 

Over ONTOFORCE:

ONTOFORCE helpt life sciences bedrijven onderzoek en medicijnontwikkeling te versnellen door verborgen inzichten uit gegevens te ontsluiten. Hun paradepaardje, DISQOVER, is gebaseerd op semantische technologie en een op ontologie gebaseerde kennisgrafiek. Het is een data- en kennisplatform dat speciaal is ontwikkeld voor de life sciences-industrie. DISQOVER verbindt de interne, vaak geïsoleerde gegevens van een organisatie naadloos met gelicentieerde gegevens en openbare gegevens in één gebruiksvriendelijk, aanpasbaar platform, waardoor efficiënte gegevensverkenning en -analyse mogelijk worden.

 

DISQOVER heeft meer dan 10.000 gebruikers over de hele wereld en wordt gebruikt door vele top 100 farmaceutische bedrijven en biotech-organisaties. Gebruikers zijn onder meer wetenschappelijke onderzoekers, bio-informatici, data scientists en vele anderen.

 

ONTOFORCE heeft zijn hoofdkantoor in Gent, België, en heeft een tweede kantoor in Cambridge, Massachusetts in de Verenigde Staten. Lees meer over ONTOFORCE op ontoforce.com en probeer DISQOVER op disqover.com.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Sponsored content 

HPE information Governance solutions: controle over uw data

Door datagroei, hogere gebruikerseisen en regelgeving wordt datamanagement een steeds grotere uitdaging. En dat terwijl uw bedrijfsdata ook uw waardevolste bezit is. Met de flexibele, modulaire datamanagement-oplossingen van Hewlett Packard Enterprise neemt u het heft in handen en haalt u bruikbare inzichten uit uw data tegen zo laag mogelijke kosten. 

Ontdek in deze whitepaper hoe u Information Governance proactief aanpakt met maximaal voordeel en minimale kosten.

Lees hier verder.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-05-16T11:33:06.000Z ONTOFORCE


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.