Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Digital agency icapps organiseert de icapps For Good Hackathon

Geïnspireerd door het welbekende Tech For Good, een initiatief dat ICT bedrijven aanzet om hun kennis en expertise in te zetten voor het algemene goed, organiseert icapps de “icapps For Good Hackathon”. Als digitaal bedrijf willen zij hun expertise inzetten om iets terug te doen voor de maatschappij, om een verschil te maken.

icapps is expert op vlak van app development en werkt dagelijks, met meer dan 100 collega’s, aan het ontwikkelen van mobiele applicaties, web- en tv apps voor klanten als Bol.com, KBC en KLM. Omdat 2020 een uitzonderlijk jaar was en zij aanvoelen dat sommige organisaties het moeilijk hebben met de impact van de pandemie, wil icapps zijn expertise inzetten om hen op weg te helpen.

De hackathon staat in het teken van sociaal maatschappelijke relevantie. icapps hoopt met zijn hackathon een vzw, organisatie, NGO, goed doel, … te ondersteunen in het aanpakken van een sociaal relevant probleem, project of idee. Wat dat project zal zijn, moet nog bepaald worden. Zij sporen daarom uiteenlopende organisaties aan om hun project of idee in te leveren en deel te nemen aan de winactie. De inzendingen zullen verzameld worden op 22 januari en een interne jury zal het breedst gedragen idee selecteren. Dit project zal dan verder uitgewerkt worden tijdens de hackathon.

“We willen organisaties aanmoedigen om hun idee in te zenden. We weten dat heel wat kleinere organisaties niet het budget, de juiste kennis of expertise in huis hebben om bepaalde problemen of projecten aan te pakken en daarom geven we hen de kans deze hackathon te winnen. We willen laten zien dat sommige problemen verholpen kunnen worden met een digitaal product, en dat je op die manier een grote stap vooruit kan zetten in je project. Dus aarzel niet en lever eenvoudig je project in via onze website.” Kris Kemland, Chief Commercial Officer bij icapps 

De icapps For Good hackathon zal plaatsvinden op 25 en 26 maart 2021. Een team van interne experts - lees developers, strategen, UX en UI designers, … - zal 48 uur lang brainstormen en programmeren om tot een mooie PoC te komen. Deze PoC - of proof of concept, zal tijdens het ontwikkelingsproces getest en gevalideerd worden. Voor de validatie werken zij nauw samen met hun partner Buffl, dé expert in het opzetten van kwalitatieve peilingen bij een betrouwbaar en breed publiek. Op die manier zal de afgeleverde PoC direct waardevol zijn. 

Een project inzenden kan eenvoudig via de website van icapps http://www.icapps.com/hackathon

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-01-07T17:13:30.000Z icapps
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.