Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Mendix selecteert drie non-profits voor ‘Low-Code for Good’ hackathon

Mendix heeft de non-profitorganisaties aangekondigd die deelnemen aan MxHacks 2022: Low-Code of Good, één van de grootste low-code hackathons ter wereld.

Voor de allereerste wereldwijde Mendix hackathon zijn er al meer dan 800 inschrijvingen uit 45 landen. Het evenement vindt plaats op vier locaties (Boston, Londen, Rotterdam en Singapore) op drie continenten. Daarnaast kunnen mensen vanuit de hele wereld op afstand deelnemen. Gezamenlijk bouwen ze oplossingen om levens te verbeteren, voor gerechtigheid te vechten of andere goede doelen vooruit te helpen. Tijdens MxHacks 2022 wordt er gewerkt aan een uitdaging voor Welcome App (EMEA), New Hope Community Services (APAC) en Project Alianza (Amerika).

Non-profits ondersteunen sociale rechtvaardigheid 

Mendix heeft de organisaties voor MxHacks geselecteerd op basis van een reeks criteria, waaronder missie en visie en de rol die low-code technologie speelt in het ondersteunen van de toekomstige groei van de organisatie. Door de keuze voor real-life use cases van non-profit organisaties, wil Mendix een platform en community creëren die voor iedereen toegankelijk is. Met de hackathon wil Mendix de meest kwetsbare mensen in de wereld helpen om toegang te krijgen tot onderwijs, te integreren in een nieuw land en ze onderdak en een kans te bieden om hun leven weer op te bouwen. Dit ondersteunt de kernwaarden van Mendix om een breed scala citizen developers, ongeacht hun achtergrond, in staat te stellen te innoveren met low-code.

De Welcome App is ontwikkeld voor mensen die hun leven in een nieuw land opnieuw moeten opbouwen. De app stel de nieuwkomers in staat een sociaal netwerk op te bouwen, de lokale taal te leren, en werk en vrijetijdsbesteding te vinden. Dit doen zij door de nieuwkomers te koppelen aan dienstverleners, bedrijven, gemeenten en lokale individuen. Zo wordt de sociale integratie op schaalbare manier vergemakkelijkt. Het platform is ontworpen voor vluchtelingen en asielzoekers en heeft als doel de integratie in een nieuwe samenleving te vereenvoudigen, zodat mensen zich thuis kunnen voelen, waar ze ook zijn.

Julius Weise, oprichter en directeur van Welcome App: "De afgelopen jaren hebben we veel geleerd over de uitdagingen waar mensen voor staan bij het opbouwen van een nieuw leven en duurzame integratie in een nieuwe samenleving. Daarom willen we zinvolle verbindingen faciliteren door een toegankelijk overzicht te bieden van organisaties, netwerken, informatie, online en offline activiteiten, een helpdesk waar nieuwkomers vragen kunnen stellen en een chatfunctie die 1:1 contact tussen nieuwkomers en lokale mensen stimuleert. Door samen te werken met Mendix en de low-code community zijn we ervan overtuigd dat we de kwaliteit van onze diensten kunnen verbeteren en het aanbod aan nieuwkomers in Nederland en andere plaatsen in Europa kunnen uitbreiden, zodat ze zich allemaal welkom kunnen voelen."

New Hope Community Services (New Hope CS) is een groeiende organisatie die zich inzet voor Singapore's dak- en thuislozen. De belangrijkste diensten zijn het bieden van onderdak, mentorschap en ondersteuning bij het zoeken naar werk voor ontheemden en achtergestelden. New Hope CS runt momenteel vier opvanghuizen in Singapore voor individuen, gezinnen en mannelijke ex-gedetineerden en is onlangs begonnen met het beheer van 50 flats in het kader van het nieuwe HDB Joint Singles Scheme (Operator Run) Project. 

"Bij New Hope CS vinden we dat iedereen toegang zou moeten hebben tot vier fundamentele behoeften: onderdak, voedsel, gezondheidszorg en kleding. Nu onze samenleving in Singapore zich ontwikkelt, is het meer dan ooit van vitaal belang dat we de daklozengemeenschap ondersteunen. Wij geloven dat hiervoor verschillende programma’s nodig zijn. Zo helpen we mensen niet alleen onderdak te vinden wanneer ze dat het meest nodig hebben, maar vinden we ook een manier voor ze om te re-integreren in de maatschappij zodat ze een positieve toekomst kunnen opbouwen. We kijken uit naar de samenwerking met Mendix en de low-code gemeenschap tijdens MxHacks om nieuwe diensten te creëren die onze missie ondersteunen om hoop te herstellen voor degenen die we dienen," zegt Pastor Andrew Khoo, CEO en oprichter van New Hope CS.

Project Alianza wil de leerkloof overbruggen voor schoolgaande kinderen op het platteland in Centraal-Amerika door gebruik te maken van technologie en community-netwerken. De organisatie wil kansarme gemeenschappen en vrouwen steunen en hen zelf de controle geven over hun opleiding, zodat ze het meeste uit zichzelf kunnen halen.  

"Onze primaire focus ligt op het verbeteren van geletterdheid en gedrag dat de gezondheid bevordert. Dit doen we door middel van een offline en online systeem dat gezonde hygiënegewoonten stimuleert en het leer- en onderwijsproces ondersteunt," zegt Kristin Van Busum, CEO en oprichter van Project Alianza. "We streven ernaar het leven van anderen positief te beïnvloeden door onderwijs met toegevoegde waarde te bieden waaronder leermogelijkheden en connectiviteit voor mensen in landelijke gebieden die beperkte toegang hebben tot internet en middelen. Wij geloven dat technologie van cruciaal belang is om een eerlijk speelveld te creëren voor mensen die in de meest afgelegen delen van Midden-Amerika wonen. De samenwerking met Mendix en de low-code ontwikkelaars zal ons helpen onderwijs toegankelijker te maken voor kinderen die het het hardst nodig hebben."

"We zijn vereerd dat organisaties contact met ons hebben opgenomen om deel te nemen aan MxHacks," zegt Mendix CEO Tim Srock. "We hebben altijd geweten dat low-code een positieve kracht kan zijn. De samenwerking met organisaties als  Welcome App, New Hope Community Services en Project Alianza die zo'n positieve impact hebben, is een geweldige kans voor Mendix en de low-code gemeenschap om een gunstige invloed te hebben op de levens van degenen die de meeste steun nodig hebben. Het startpunt van ons Low-Code For Good programma, MxHacks, is een uitstekende gelegenheid voor ontwikkelaars om hun passie te delen voor creëren, leren en laten zien hoe low-code iedereen kan helpen technologie te gebruiken om hun leven te verbeteren."

Naast de uitdagingen die ontwikkelaars moeten oplossen voor Welcome App, New Hope Community Services en Project Alianza, kunnen deelnemers aan MxHacks gelijkgestemde mensen van over de hele wereld ontmoeten. Zo kunnen ze hun netwerk uitbreiden door deel te nemen aan expert workshops, trainingen bij te wonen en te werken met de vele coaches die aanwezig zijn op de hackathon. Ook kunnen deelnemers hun carrièremogelijkheden verkennen tijdens meet-and-greet sessies met bedrijven die op zoek zijn naar ontwikkelaars.

De toegang tot MxHacks is gratis en er kunnen teams van maximaal vier personen aan deelnemen. Solo ontwikkelaars kunnen zelfstandig deelnemen of deelnemen aan een matchmaking sessie om een team te vormen voor het evenement. Hybride teams komen ook in aanmerking, waarbij sommige leden ter plekke aanwezig zijn en anderen op afstand inbellen.

Ontwikkelaars kunnen zich inschrijven voor de hackathon op de MxHacks pagina en worden aangemoedigd om lid te worden van de Mendix Community Slack en de #announcements en #mxhacks-general kanalen in de gaten te houden.

Kijk voor meer informatie over de hackathon op MxHacks 2022

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-09-09T00:00:43.000Z Mendix


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.