Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Betere spraakherkenning dankzij deep learning

bestand

De deep learning technologie helpt documentprofessionals om hun productiviteit naar een hoger niveau te tillen. De nieuwe Dragon release voor Windows, versie 15 van Dragon Professional Individual, biedt krachtige mogelijkheden voor dicteren, transcriptie en maatwerk.

De nauwkeurigheid, snelheid en personalisatie van Dragon-spraakherkenning van Nuance bepalen sinds jaar en dag de standaard voor spraakproductiviteit op de pc en mobiele apparaten. Met deep learning-technologie als hoeksteen van zijn spraak engine levert Dragon nu voor nóg meer gebruikers grotere nauwkeurigheid op. Dit dankzij de verbeterde mogelijkheid om individuele stempatronen en accenten te leren kennen en zich slim aan te passen aan de akoestiek van een open kantoor of mobiele omgevingen. Deze nieuwste Dragon-release is de eerste waarbij deep learning mogelijkheden geïntegreerd op een computer kunnen draaien en de eigen spraakgegevens van gebruikers optimaal benut worden ter verbetering van hun eigen taal- en akoestische model.
“Deep learning is een krachtige techniek voor patroonherkenning die bij Nuance goed van pas komt in spraakherkenningstechnologieën zoals Dragon, voor de verdere vooruitgang op het gebied van nauwkeurigheid. De zelflerende algoritmen zijn geïnspireerd op de manier waarop het menselijke brein leert en zintuiglijke input interpreteert”, zegt Vlad Sejnoha, chief technology officer, Nuance Communications. “Het trainen van zulke Deep Neural Network-modellen vereist doorgaans grote hoeveelheden trainingsgegevens en een krachtige computeromgeving. Dat is niet langer het geval dankzij de nieuwste doorbraak in ons Dragon-portfolio: baanbrekende ingebouwde technologie laat Dragon’s Deep Neural Nets tijdens gebruik op een standaardcomputer continu leren van de spraak van de gebruiker, wat zich vertaalt in een hogere nauwkeurigheid.”
Het nieuwe Dragon biedt ook geavanceerde uitschrijving, krachtige maatwerk en een verbeterde mogelijkheid om te werken met draagbare touchscreen-pc’s. Zo zijn de voordelen van spraakherkenning nu voor méér mobiele gebruiksscenario’s en -omgevingen beschikbaar. Het resultaat is dat documenten in een korte tijd nauwkeuriger af te handelen zijn. Professionals in uiteenlopende sectoren kunnen zich daardoor nu meer concentreren op bedrijfskritische taken. Denk bijvoorbeeld aan de juridische wereld, de wereld van de openbare veiligheid, het maatschappelijk werk en het onderwijs.

Versie 15 van Dragon Professional Individual biedt professionals extra gebruiksgemak en prestatieverbeteringen om meer gedaan te krijgen in minder tijd. Het voor pc’s ontwikkelde Dragon Professional Individual verlegt de grenzen van innovatieve spraakherkenning voor documentaanmaak die zónder training de nauwkeurigheid verbetert ten opzichte van vorige versies en ook verbeteringen over de hele linie biedt, inclusief:
• Optimalisatie voor populaire touchscreen-pc’s
• Opmaak- en andere herkenningsverbeteringen om nabewerking te minimaliseren
• Vereenvoudigde setup en verbeterde gebruikersinterface
• Verbeterde ondersteuning voor het laten uitschrijven van opgenomen audio met gestroomlijnde setup en verbeterd profielbeheer
• Uitgebreide ondersteuning, inclusief volledig spraakgestuurde bewerking, opmaak en bediening in populaire desktop- of webtoepassingen voor het bedrijfsleven
• Contextuele begeleiding die afgestemd is op het gedrag van gebruikers, evenals een verbeterde Help-functie, waardoor nieuwe gebruikers de software sneller onder de knie krijgen of bestaande gebruikers gemakkelijker de kracht van Dragon verder kunnen ontdekken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-04-18T16:00:00.000Z Nuance Communications


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.