Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Imbema geeft B2B-commerce boost met Intershop

De Imbema Groep is gestart met online verkoop voor haar groep technische groothandels met behulp van B2B-commerce specialist Intershop. De nieuwe B2B-webshop bevat 180.000 artikelen, waarvan er 35.000 direct uit voorraad leverbaar zijn voor de branches bouw en infrastructuur, gas, water en elektriciteit, offshore, maritiem en mobiliteit.

Jan-Willem Mantel, COO bij Imbema Groep, verklaart: “Onze klant moet in staat zijn de gewenste informatie snel en gemakkelijk te vinden en erdoor geïnspireerd raken. Dit is de sleutel bij alles wat wij doen. Self-service, accountbeheer en de automatisering van orders zijn onderdeel daarvan. Met andere woorden: een goed functionerende online omgeving, waarin de klant informatie kan vinden over producten, prijzen, levertijden, in behandeling zijnde bestellingen, track and trace enz. Met Intershop en onze uitvoerend partner Salmon hebben we in twee maanden meer bereikt dan in de afgelopen vijf jaar.”

Imbema Groep heeft eerder geprobeerd een nieuwe e-commerce strategie uit te rollen met haar ERP-leverancier. Ze concentreerden zich daarbij op de interface en IT-infrastructuur in plaats van op de klant en daardoor stootten ze met dit initiatief al snel op problemen. Toen de implementatie steeds meer vertraging opliep en het duidelijk werd dat de functionaliteit erg te wensen overliet, werd het project geschrapt.

Research wees ondertussen uit dat steeds minder klanten behoefte hebben aan persoonlijke interactie met verkopers. Meer dan 50% oriënteert zich online en daarna wil 93% online het gewenste artikel kopen. Daardoor is de organisatie zich veel meer gaan richten op het inspireren van de klant door middel van succesverhalen en het vergemakkelijken van online koopgedrag.

“De groothandelsbranche is enorm in beweging”, zegt Roelof Swiers, Countrymanager van Intershop in de Benelux. “We zien dat de branche duidelijk inspeelt op de veranderende behoeften van klant en markt en toenemende concurrentie. Organisaties willen daarbij de mogelijkheden die moderne B2B digital commerce oplossingen niet alleen optimaal benutten, maar dat ook snel en kosteneffectief realiseren. Mede door onze uitgebreide branche-ervaring sluit dit goed aan bij de wensen van de klanten van Imbema.

De hieruit voortgekomen multi-business-site is in korte tijd gemaakt met de Sellsmart-oplossing van Salmon die gebaseerd is op Intershop Commerce Suite. Deze oplossing sluit naadloos aan op de bestaande ERP-omgeving van Imbema Groep.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-28T10:14:46.000Z Intershop Communications


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.