Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Avi Networks onthult intelligente WAF

Amsterdam, 11 oktober 2017 – Avi Networks, leider op het gebied van next-gen load balancing en applicatiediensten, kondigt vandaag de lancering van haar intelligente Web Application Firewall (iWAF) aan. De iWAF is een centraal beheerde software oplossing die verweven zit in datacenters en private en public clouds. Door de schaalbaarheid van de iWAF worden organisaties niet langer beperkt door de operationele en prestatie-gerelateerde beperkingen van traditionele applicatie-gebaseerde web application firewalls. Daarnaast verschaft de geïntegreerde analyse-engine van de iWAF IT-organisaties realtime beveiliging en operationele intelligentie door machine learning.

Traditionele web application firewalls worden gekenmerkt door zwakke prestaties en complexiteit. Bovendien presteren ze als zwarte dozen waarvan de werking onbekend is en die weinig tot geen slimme functionaliteit kennen. Avi Networks’ elastische, schaalbare platform zorgt dat de iWAF vijftig keer sneller is dan legacy-toepassingen, waarbij honderden Gbps worden doorgevoerd en meer dan een miljoen transacties per minuut plaatsvinden.

Naast verbeterde prestatie vormt Avi Networks’ iWAF een belangrijke bron van veiligheidshandhaving en intelligentie voor applicaties. iWAF beschermt webapplicaties tegen veel voorkomende zwakheden, zoals SQL-injectie en cross-site scripting. Deze worden geïdentificeerd door het Open Web Application Security Project (OWASP). Het is bovendien mogelijk om de toegepaste beleidsregels per applicatie aan te passen. iWAF analyseert de beveiligingsregels die overeenkomen met een bepaalde transactie en verschaft daarbij realtime inzicht in de ontwikkeling van applicaties en eventuele externe aanvallen. Door de iWAF hoeven IT-teams zich niet langer blind te staren op het schrijven en afdwingen van beveiligingsbeleid, maar kunnen regels en uitzonderingen met één klik aangepast worden. Dit dringt het probleem van schijnzekerheid sterk terug.

De functies van Avi Networks’ iWAF zijn:

Centraal, vereenvoudigd beleidsbeheer
• Centraal beheer en automatisering van alle gedistribueerde iWAF instanties;
• Beleid per applicatie aan te passen met een paar kliks, met behulp van pre-gedefinieerde templates voor OWASP Core Rule Set.

Analyse-gedreven, accuraat beveiligingsbeleid
• Realtime inzicht in beveiliging elimineert schijnzekerheid;
• Visuele beleidschecks voorafgaand aan handhaving.

Best-presterende web application veiligheid
• Elastisch, automatisch schaalbaar in datacenters en clouds;
• Schaalbare, applicatie-specifieke toepasbaarheid zorgt ervoor dat elke belangrijke applicatie haar eigen WAF kan hebben.

“Met het oog op het toenemende risico op cyberaanvallen moeten organisaties hun belangrijkste omzet-genererende bezit beschermen: webapplicaties. We hebben de iWAF zo ontworpen dat hij robuust en veilig is voor elke applicatie, traditioneel of cloud-native en onafhankelijk van de hoeveelheid verkeer,” zo stelt Guru Chahal, Vice President of Product bij Avi Networks. “De WAF realiseert betere prestaties, intelligentie en een lage prijs, en dat alles met het gebruiksgemak dat onze klanten van ons gewend zijn.”

“WAF’s dienen een belangrijke rol in het beveiligen van applicaties. Beveiligings- en operationeel personeel is druk en heeft behoefte aan een intuïtief en schaalbare WAF-oplossing waarmee ze hun datacenter of cloud kan beheren,” zegt Jim Duffy, Senior Analyst, Networking bij 451 Research. “De Avi iWAF levert goede prestaties en een gebruiksvriendelijk model om web applicaties te beveiligen met gecentraliseerd beheer, elastische schaalbaarheid en gesloten-circuit veiligheidsanalyse.”

De Avi Networks iWAF is de meest recente toevoeging aan het Avi Vantage Platform, dat bestaat uit een slimme load balancer en meerdere applicatiediensten. Avi Networks realiseerde een groei van 440 procent in het afgelopen boekjaar en daarbij een toename van het klantenbestand van 270 procent.

Avi neemt reeds orders aan voor de iWAF en de oplossing is beschikbaar per 31 oktober 2017.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-11T13:40:00.000Z Avi Networks


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.