Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Insight zet MS Surface Hub bij Vlaamse Overheid

Het nieuwe Herman Teirlinck gebouw van de Vlaamse overheid op de site Tour & Taxis in Brussel, wordt uitgerust met de Microsoft Surface Hub. Trusted IT-advisor Insight won het contract en sloot hiervoor een raamovereenkomst voor drie jaar met HBPlus, de ICT-leverancier voor de Vlaamse overheid. De interactieve schermen laten de ambtenaar 2.0 toe om efficiënter en interactiever te vergaderen.

1 september voelde dit jaar ook voor veel ambtenaren aan als een eerste schooldag, want ze namen hun intrek in het gloednieuwe kantoorgebouw van de Vlaamse overheid op de site van Tour & Taxis in Brussel. Op termijn zullen zo’n 2.600 mensen op 1.800 flexdesks werken in het Herman Teirlinck-gebouw. Om die flexibiliteit en efficiëntie te onderstrepen bestelde de Vlaamse overheid ook Microsoft Surface Hubs. Dit innovatieve product van Microsoft werd speciaal ontworpen voor boardrooms en brainstormsessies. Kortom, een ‘Modern Workplace’ voor de ambtenaar 2.0.

Insight wint openbare aanbesteding voor levering Microsoft Surface Hub
Met de Microsoft Surface Hub trekt de Vlaamse overheid de lijn van organisatorische en technische innovatie door in het Herman Teirlinck gebouw. De Surface Hub oplossing voor vergaderruimtes is vooral in trek bij grote bedrijven omwille van de meerwaarde die het biedt voor de manier waarop werknemers samenwerken. Het combineert HD video met een digitaal white board en apps als Skype for Business.

In het Herman Teirlinck gebouw komen voornamelijk schermen van 55 inch. Insight deed zelf een site-survey om te kijken of het toestel overal past. De Surface Hubs worden gemonteerd op een eigen rolling-stand en zijn elektrisch verstelbaar. De gebruiker plaatst ze dus gemakkelijk op de gewenste hoogte, ideaal voor mindervaliden.

Totaaloplossing: complete service van installatie en optimalisatie tot support
Het contract met Insight omvat een complete service: van installatie en implementatie/integratie in de netwerken tot aangepaste support en training. Voor de integratie werkt Insight samen met een gespecialiseerde partner Communicativ. Die zorgt ervoor dat het bedrijf in kwestie toegang krijgt tot alle benodigde applicaties, bijvoorbeeld Office 365 of OneNote, en geniet van de beste voorwaarden. Er volgt ook een aangepaste training op verschillende niveaus (administrator, test en key-user) zodat de adoptie van de nieuwe technologieën door de gebruikers optimaal is. Insight levert in samenwerking met HB-Plus de Managed Services voor deze Surface Hubs bij de Vlaamse overheid.

Vlaamse overheid kiest voor ervaring en expertise
Insight was als Microsoft Gold Certified Partner de eerste leverancier van de Surface Hub in de Benelux. De trusted IT-advisor voerde al verschillende installaties uit en die ervaring en know-how komen van pas in de praktijk. De samenwerking met Unified Communication-specialist Communicativ maakt een complete integratie op maat van elk bedrijf mogelijk. Maar de echte sleutel tot deze overeenkomst lag misschien wel in de omkadering van het verkoopproces. De Vlaamse overheid kreeg als klant een uitgebreide demo te zien die de mogelijkheden in uitgebreid de verf zette.

De Microsoft Surface Hubs zijn reeds operationeel in het Vlaams Administratief Centrum en gebruikers worden getraind. Binnen de raamovereenkomst voor drie jaar kunnen op termijn nog meer toestellen volgen. Voor de duur van het contract geldt ook een garantie en aangepaste support.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-11-29T14:09:17.000Z Insight


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.