Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Altair neemt SIMSOLID over

Simulatiespecialist Altair maakt de overname bekend van SIMSOLID. Dit bedrijf is gespecialiseerd in software voor het automatisch creëren van productsimulaties op basis van 3D CAD-ontwerpen. Omdat er geen geometrievereenvoudiging, opschonen of meshing meer nodig is, verkort deze technologie zowel de pre-processing als simulaties rigoreus. Met de op nieuwe algoritmen gebaseerde SIMSOLID-software helpt Altair de productontwikkeling en 'time-to-market' van innovaties aanzienlijk te verkorten.

SIMSOLID-technologie

SIMSOLID maakt CAD-ontwerpen van producten, onderdelen of assemblages direct geschikt voor complexe simulaties, zonder de benodigde tijdrovende geometrische vereenvoudiging en meshing. De technologie van het bedrijf is merendeels afkomstig uit research en development van Dr. Victor Apanovitch, een voormalig professor van de Wit-Russische Polytechnische Universiteit en medeoprichter van SIMSOLID Corporation.

De SIMSOLID-engine is gebaseerd op nog ongepubliceerde wiskundige algoritmen voor uitbreidingen van de theorie van ‘External Approximations’. Deze controleren de nauwkeurigheid van een model met behulp van meervoudige adaptieve analyses, waardoor de software ongekend snel en efficiënt werkt. Met als voordeel dat grote en complexe simulaties van assemblages veel sneller zijn door te rekenen, zelfs op eenvoudige laptops.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-22T15:02:43.000Z Altair Engineering


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.