Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Digitale beelden op basis van productie data

Het Gentse Visuals for Brands creëert Computer Generated Images (CGI) in superieure kwaliteit en tot in het kleinste detail op basis van productie data, dankzij unieke technologie. Tijdswinst voor producenten uit de meubelindustrie, verlichting, design, tapijt, interieur, vloeren etc. Bedrijven als Extremis, Balta, Mistral Home, Buzzi Space, Beaulieu gebruiken technologie actief.

Het Belgische bedrijf Visuals for Brands produceert hyper-realistische beelden (‘digital twins’) van nieuwe ontwerpen, productiereeksen en collecties dankzij geavanceerde software. Bedrijven uit diverse sectoren – zoals de meubelindustrie, verlichting, design, tapijt, interieur, vloeren etc. –  winnen zo kostbare tijd omdat ze hun nieuwste producten al kunnen tonen in een perfecte setting nog voor de eigenlijke productie start. Daarna kunnen van de varianten van deze producten ook snel nieuwe ‘digital twins’ gemaakt worden. Visuals for Brands perfectioneerde de afgelopen jaren de technologie en het productieproces. Klanten als Mistral Home, Buzzi Space, Balta, Beaulieu, Extremis, Vanderzande, Lano Carpets, Unilin, Masureel en Depro maken nu al gebruik van de technologie en diensten van Visuals for Brands.

Digital Twins dankzij unieke technologie

Visuals for Brands creëert de perfecte visualisatie van een product dat nog niet fysisch geproduceerd werd. Dat gebeurt in de eerste plaats met een grondige analyse door digitale experts, stylisten, interieur architecten en fotografen van het bedrijf. Als hun werk erop zit, worden alle variabelen in een virtuele productie-engine gestoken. Die maakt gebruik van geavanceerde software, een uniek staaltje techniek, om tot het gewenste resultaat te komen.

Het productieproces verloopt automatisch en op die manier ook heel efficiënt én sneller is dan andere technieken. Alle varianten van een product in een catalogus weergeven? Perfect mogelijk. Eenzelfde beeld gebruiken voor andere visuele dragers zoals advertenties in magazines of online, reclame banners, beursstanden, etc.? Ook perfect mogelijk. Het is duidelijk dat Visuals For Brands een beter en sneller alternatief biedt voor de klassieke fotografie in een studio-omgeving.

Haarscherpe topkwaliteit & oneindig veel mogelijkheden en sneller dan klassieke manieren van werken

‘Producing reality’ luidt de slogan van Visuals for Brands, maar eigenlijk produceert het bedrijf foto’s die de realiteit overstijgen. Elk detail wordt mee opgenomen: een stofje op een tapijt, de textuur van leder, het graanpatroon van een parket, … Superieure kwaliteit, extreem hoge resolutie en dus ook microscopische precisie. Dit wordt bekomen omdat Visuals for Brands eerst nagaat wat de digitale workflow voor een bepaald product bij een klant is. Zo kan Visuals for Brands bijvoorbeeld de technische specificaties die ingevoerd worden in de productiemachines gebruiken om ‘digital twins’ te maken.

CGI (Computer Generated Imagery) of de productie van ‘digital twins’ kent vele toepassingsgebieden. Zo wordt het reeds o.a. in de automotive industrie gebruikt om nieuwe modellen of technieken te testen en te optimaliseren.  ls Maar het duikt almaar meer op in een marketing-gerelateerde context. CGI maakt dan ook oneindig veel varianten van één foto zonder extra kosten. De mogelijkheden zijn eigenlijk quasi onbeperkt. Bovendien kan Visuals for Brands de nieuw geproduceerde beelden integreren in reeds bestaand – even hyperrealistisch – beeldmateriaal om een hele setting (denk aan een verlichtingsarmatuur in een huiselijke omgeving met tafel, stoelen, ramen met gordijnen etc.) te creëren. Allemaal in haarscherpe topkwaliteit.

 

Mooie referenties in België, nu naar het buitenland

Visuals for Brands ontwikkelde en perfectioneerde in de loop der jaren zijn techniek en werkwijze. Aanvankelijk in alle stilte in een experimenteel labo van het moederbedrijf Animotions. Later helemaal op eigen benen.

“We konden onze unieke technologie uitgebreid testen bij verschillende klanten in de afgelopen jaren. Vandaag zijn we klaar om een volgende stap te zetten namelijk onze diensten ook internationaal aanbieden en blijven inzetten op R&D en innovatie om op die manier verder te groeien als bedrijf.”, aldus CEO en oprichter van Visuals for Brands, Pieter Lozie.

CEO Luc Verbauwhede van Mistral Home toont zich alvast enthousiast over CGI: “Sinds onze samenwerking met Visuals for Brands spelen we echt kort op de bal met onze nieuwste dessins. Als een ontwerp klaar is, krijgen we vaak één dag later al de foto. Dat is vooral handig in zakelijke besprekingen maar ook om onze webshop up-to-date te houden.”

Eenzelfde geluid bij Buzzi Space: “Visuals for Brands creëerde hyperrealistische digitale foto’s dankzij een grondige productanalyse, professionele CGI-productie en een vlotte samenwerking. Het bespaarde ons heel wat tijd. Op die manier konden we onze nieuwste designmeubelen aan onze klanten tonen alvorens ze in productie waren.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-20T09:04:56.000Z Visuals for Brands


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.