Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Diehl Aviation kiest Altair voor CAE

Simulatiespecialist Altair is door Diehl Aviation gekozen als strategische leverancier voor CAE-software. Beide bedrijven hebben een meerjarig contract gesloten op basis waarvan Altair OptiStruct de primaire software wordt voor het beoordelen en certificeren van alle structurele ontwerpen. Verder gaat de wereldwijd opererende toeleverancier voor de luchtvaartindustrie Altair AcuSolve gebruiken voor ‘Computational Fluids Dynamics’ (CFD) en wordt Altair’s HyperWorks-suite de bedrijfsstandaard voor modelleren en visualiseren.

Consolidatie strategische leveranciers

Een belangrijke doelstelling voor de meerjarige overeenkomst is te voldoen aan Diehl Aviation’s consolidatiestrategie gericht op meer samenwerken met strategische leveranciers. Verder gaat het bedrijf met de oplossingen, technologie en ervaring van Altair in de luchtvaartindustrie invulling geven aan de huidige en volgende generatie behoeften van een groeiend aantal CAE-gebruikers.

Betere ontwerpen sneller certificeren

“Het verheugt ons dat Altair door Diehl Aviation is geselecteerd als strategische CAE-leverancier”, zegt Anthony Mc Loughlin, sales director luchtvaartindustrie bij Altair Engineering. “Wij gaan hen de komende drie jaar en erna helpen bij het oplossen van de engineeringuitdagingen. Deze keuze bevestigt het momentum dat OptiStruct de volgende generatie standaard ‘solver’ wordt voor het certificeren van structurele ontwerpen in de luchtvaartindustrie. Met de geïntegreerde analyse- en optimalisatiemethode helpt OptiStruct engineers betere constructies te ontwerpen, die sneller en betrouwbaarder te certificeren zijn.”

Industriestandaard modelleer- en visualisatiesoftware

“Door OptiStruct te kiezen als primaire software voor het beoordelen en certificeren van onze structurele ontwerpen, kunnen wij voldoen aan de huidige en toekomstige behoeften van een groeiend aantal CAE-gebruikers”, zegt Veit Thomas, head of stress/weight/simulation bij Diehl Aviation. “Maar ook invulling geven aan de consolidatiestrategie richting strategische leveranciers. Dankzij Altair’s kennis en nieuwe generatie solveroplossingen zijn ze een industriestandaard geworden en voor ons bedrijf de juiste keuze als primaire strategische CAE-partner.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-27T11:22:06.000Z Altair Engineering


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.