Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Digitalisering van het energielandschap

Onlangs gaven verschillende sprekers in EnergyVille te Genk hun visie op de Vlaamse energietransitie op de Solar Opportunity Day. De Vlaamse regering en de PV-sector willen samen werken aan een verdere doorbraak van zonnepanelen in Vlaanderen en er zo voor zorgen dat Vlaanderen een topregio blijft op vlak van ontwikkeling van zonne-energie! Erik de Leeuw van SOLARWATT gaf ons zijn visie op de woning als energiecentrale.

De opbouw van zonne-energiesystemen zal de komende jaren sterk veranderen, door de toepassing van energiemanagementsystemen en verschillende vormen van energieopslag.

De woning wordt daarmee een energiecentrale, die bijdraagt aan decentralisatie, digitalisering, democratisering en decarbonisatie van het energielandschap. Erik De Leeuw van SOLARWATT voorspelt dat in 2030 25% van alle huishoudens zal beschikken over zonnepanelen, een energiemanager, opslag en een elektrische auto.

Met de toepassing van deze technieken kan zonne-energie dienen als back-up toepassing en zullen er nieuwe functies ontstaan: oa. het verschuiven van het moment van gebruik, verhandelen van energie, reduceren van de aansluiting en het balanceren van het elektriciteitsnet. Hierdoor ontstaan ook meerdere verdienmodellen voor de eigenaar van het systeem.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-09T16:57:26.000Z SOLARWATT


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.