Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Alle Fortinet oplossingen via XOD nu beschikbaar op abonnementsbasis

X-OD (Exclusive Networks on Demand) platform maakt op unieke wijze het gebruik van elke Fortinet-oplossing in een abonnementsmodel mogelijk; je betaalt per maand enkel wat je gebruikt.

Exclusive Networks heeft Fortinet opgenomen in zijn X-OD aanbod waardoor alle Fortinet Security Fabric oplossingen nu beschikbaar zijn op abonnementsbasis – een unieke propositie voor de Fortinet resellers.

X-OD is nu beschikbaar voor partners in 9 Europese markten (Frankrijk, het VK en Nederland zijn al gelanceerd) met agressieve plannen om later dit jaar uit te breiden naar alle mondiale regio’s. Exclusive Networks breidt zijn abonnementsinkomsten 5x sneller uit dan traditionele capex-gebaseerde verkopen, waarbij X-OD een belangrijke drijvende kracht is in de versnelling van de marktevolutie.

Waar we ook naartoe gaan met X-OD, het groeit snel – nu in Scandinavië, Iberia en DACH, en in de Benelux, UK&I en Frankrijk”, zegt Jesper Trolle, CEO van Exclusive Networks. “De wereldwijde pandemie heeft ongetwijfeld de digitale transformatie in het algemeen versneld, waardoor deze propositie nog relevanter is voor bedrijven. Digitale klantervaring, big data-inzichten en  opex-gebaseerde consumptie zullen blijvend zijn. En onze roadmap ligt op schema om de mogelijkheden van X-OD buiten Europa en naar elke regio waar Exclusive Networks actief is uit te breiden.

De verbeterde mogelijkheden met X-OD, zijn met name relevant als het gaat om belangrijke technologieën zoals SD-WAN en marktsegmenten zoals MSSP. Bedrijven staan voor de uitdaging om over te stappen van opex-gebaseerde investeringen naar capex-gebaseerde IT investeringen. Dit is nu mogelijk dankzij XOD.

In het geval van MSSP-partners die normaal gesproken vooraf moeten investeren in de infrastructuurmogelijkheden om hun eigen managed security services te stimuleren, stelt X-OD hen nu in staat om technologie te kopen op dezelfde manier als ze deze verkopen. Het gehele Fortinet portfolio profiteert van X-OD’s mogelijkheid om producten en diensten om te zetten naar een abonnementsvorm, en stelt  partners zelfs in staat deze te bundelen met hun eigen services. Partners profiteren zelfs nog meer door de volledig digitale klantervaring van X-OD en toegang tot uitgebreide data-inzichten die upsell/cross-sell-initiatieven en gerichte verkoopcampagnes aanwakkeren.

De samenwerking van Fortinet met Exclusive Networks is erop gericht om uitzonderlijke waarde en kansen te creëren voor onze partners en klanten”, zegt Patrice Perche, Chief Revenue Officer & EVP Support bij Fortinet. “Met X-OD heeft Exclusive een innovatieve bijdrage geleverd aan de dynamiek van het kanaal die aansluit bij hoe wij de wereld zien en hoe we willen dat onze partners worden ingeschakeld en ondersteund. Dit biedt aanzienlijke voordelen voor alle niveaus van onze partnergemeenschap en biedt onze klanten uiteindelijk nieuwe manieren om onze  producten en diensten te consumeren.

We zien fantastische kansen voor de leveranciers die zich hebben verbonden aan X-OD en zijn erg enthousiast om Fortinet en zijn uitgebreide portfolio van oplossingen te introduceren in deze vroege stadia van wereldwijde uitrol,” voegde Jesper Trolle toe. “We sluiten op die manier aan bij hun visie van  innovatie, terugkerende omzet en marktflexibiliteit. Samen stellen we resellers in staat om een snelle, veilige en eenvoudige overgang te maken naar abonnementsgebaseerd verbruik (een vaste prijs per maand per gebruiker), zowel voor hun klanten als voor hun eigen bedrijfsmodellen, waardoor ze ‘everything as a service’ kunnen verkopen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-03-08T16:01:55.000Z Exclusive Networks


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.