Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Het beste platform voor het kopen van crypto en aandelen

Nu de rentes die banken geven werkelijk bedroevend zijn, is het bijna een noodzaak om alternatieven te zoeken voor je geld. Toch kan die eerste stap lastig zijn, zeker wanneer dit voor jou nog redelijk onbekend terrein is.

Laat dit je echter niet weerhouden van het feit om te investeren in aandelen, obligaties en crypto. Het succes van jouw stap in deze wereld hangt vaak samen met de juiste keuze van een goed platform. Het ene platform is namelijk het andere niet. Wij leggen uit wat de beste opties zijn voor jou.

Ieder zijn aandeel

We beginnen met de meest stabiele investering, die in aandelen en obligaties. Nog altijd is dit een veilige manier van investeren, mits je je kansen spreidt en kiest voor betrouwbare bedrijven. Maar om te beginnen met beleggen heb jij een broker nodig. Sommige brokers vragen meteen al veel geld en dat zorgt ervoor dat jouw eerste winst al weg is.

Er zijn ook brokers die veel goedkoper en laagdrempeliger zijn en zelfs met handige apps werken. DeGiro is hier een voorbeeld van. Je kunt daar al voor zeer weinig geld beginnen met beleggen in aandelen. Er is zelfs een dummy mogelijkheid, waarmee je met zogenaamd ‘nep geld’ start met beleggen. Learning on the job dus!

Van gelijke munt?

Naast het investeren in aandelen wordt het steeds aantrekkelijker om te beginnen met investeren in Bitcoin en andere crypto munten. Dit begrijpen wij maar al te goed, want wie instapt op het juiste moment kan een behoorlijke winst behalen. Realiseer je echter wel dat dit ook omgekeerd kan, een verlies is ook zo geleden.

Ook hierbij valt of staat het succes met de juiste keuze qua platform, wij hanteren hierbij vaak het credo ‘hoe overzichtelijker, hoe beter’. Bij immediate edge delen ze deze mening en hebben ze het platform zo ingedeeld dat het vanuit het oogpunt van de echte beginner is gemaakt. Wel bieden ze de bekendste crypto zoals Bitcoin en Ethereum aan, maar alles op een eenvoudige en overzichtelijke manier.

Lange termijn strategie

Kortom, het ene platform is het andere niet. Wanneer de opstartkosten en inlegfee’s heel hoog zijn moet je op je hoede zijn. Er zijn namelijk zeer betrouwbare en betaalbare platforms die uitstekende service bieden. Want vaak zijn platformen geneigd het ingewikkelder te maken dan nodig, terwijl het in de basis vrij eenvoudig kan zijn.

Start wel alleen met het gebruik van deze platforms wanneer je daadwerkelijk geld over hebt om te investeren voor de lange termijn. Toch zin om er meer over te leren maar geen geld over? Dan is het voorlopig nog even de dummy variant waar jij aan overgeleverd bent!

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-20T21:33:05.000Z dbom


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.