Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Welke maat televisie moet u kiezen?

Het kiezen van het juiste schermformaat voor uw TV is meer dan alleen een kwestie van groter is beter. Als u te dicht bij een groot scherm zit, zult u vermoeide ogen krijgen of niet het hele beeld kunnen zien. Daarom is het van cruciaal belang dat u een TV koopt die de juiste afmetingen heeft voor uw ruimte.

Belangrijk: de kijkafstand naar de TV

Één van de belangrijkste kenmerken waar u naar moet kijken bij het kiezen van de maat van uw televisie is de kijkafstand die u zult hebben tussen uw bank of stoel en de TV zelf. Voor iedere televisie maat is er namelijk een optimale kijkafstand voor de beste beeld ervaring en uw ogen.

Hier een kleine opsomming van de aangeraden kijkafstand voor de populairste TV maten:

  • 43 inch:1,5 - 3 meter
  • 50 inch: 2 - 3,5 meter
  • 55 inch: 2 - 4 meter
  • 65 inch: 3 - 6 meter

Zoals u ziet verschilt het per maat enorm wat de aangeraden kijkafstand is. Hierdoor is het belangrijk om voordat u gaat zoeken naar een nieuwe televisie, u eerst even opmeet wat de afstand is tussen uw zitplaats en de plaats waar de televisie zal komen.

Kleinere televisie maten

Heeft u niet enorm veel afstand tussen uw zitplaats en de televisie zitten? Dan heeft u vele opties als het gaat om een kleinere TV. Een 43 inch TV wordt heel vaak gekozen door gebruikers met een kleine tot middelgrote kamer. 43 inch is omgerekend 109 centimeter wat een geweldige middelmaat is voor een TV. Veel merken zoals Samsung en Philips hebben kwalitatieve 43 inch TV’s in hun assortiment zitten waardoor u alle kanten op kunt.

Als u het nog kleiner op wilt zoeken, dan kunt u ook kiezen voor een 32 inch TV. 32 inch is omgerekend 81 centimeter, waardoor deze geschikt zijn voor de kleinste slaapkamers. Dat ze klein zijn, betekent echt niet dat ze geen goed beeld hebben, want er zijn alsnog genoeg Full HD televisies met deze maat te vinden.

Veel ruimte? Kies voor een grote TV

Heeft u een grote kamer? Dan kunt u bijvoorbeeld kiezen voor één van de beste 65 inch televisies. 65 inch is omgerekend 165 centimeter, waardoor u hier echt wel de ruimte voor nodig hebt. Deze televisies hebben een aangeraden kijkafstand van 3 tot 6 meter, dus het is niet verstandig om te kiezen als u dichter bij de TV gaat zitten. Binnen deze klasse van grote televisies zijn modellen te vinden van de beste merken, waaronder Sony, Philips, Samsung en LG. Voor wie echt diepe zakken heeft zijn er van deze grootte ook televisies met 8K beeldscherpte te vinden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-10-10T12:05:59.000Z Reviewify


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.