Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

OutSystems en Ionic bundelen krachten

De overname brengt twee leiders in applicatieontwikkeling samen om softwareteams te helpen hun prestaties te verbeteren en betere applicaties te bouwen.

Brussel - 7 november 2022 - OutSystems, een wereldwijde leider in high-performance applicatieontwikkeling, heeft vandaag aangekondigd dat het Ionic heeft overgenomen, een van de meest gebruikte platforms voor het bouwen van mobiele en desktopapplicaties met behulp van webtechnologie. Samen zullen OutSystems en Ionic IT-leiders helpen om de manier waarop zij bedrijfskritische applicaties bouwen, leveren en permanent up-to-date houden te transformeren met een focus op kwaliteit, prestaties, beveiliging en schaal. 

OutSystems en Ionic ondersteunen verschillende benaderingen voor de ontwikkeling van applicaties op enterprise niveau met ingebouwde beveiliging en schaalbaarheid; van open source tot low-code. Dit biedt klanten de vrijheid om de tools te gebruiken die het beste aansluiten op hun applicatiebehoeften en op de expertise en programmeervoorkeuren van hun developers. Ionic zal onafhankelijk blijven opereren en zijn wereldwijde developer community van ondersteuning blijven voorzien. De open source-oplossingen van Ionic vormen een aanvulling op het OutSystems Platform, de OutSystems Cloud en de cloud-native ontwikkelomgevingen van OutSystems.

“We hebben OutSystems opgericht om bedrijven in staat te stellen sneller te innoveren en te zorgen voor een fundamentele verandering van de manier waarop zakelijke software wordt ontwikkeld. Ionic vertegenwoordigt een voortzetting en uitbreiding van deze visie”, zegt Paulo Rosado, de oprichter en CEO van OutSystems. “Het team, de technologie en de community van Ionic vormen kerncomponenten van onze strategie voor het transformeren van de toekomst van softwareontwikkeling. Ionic hanteert net als OutSystems een haarscherpe focus op het waarborgen van een optimale ervaring voor developers. Samen zullen we onze inspanningen opvoeren om softwareteams in staat te stellen hun prestaties ingrijpend te verbeteren. Het doel blijft om strategische applicaties af te leveren die in het verleden alleen maar realiseerbaar waren door elite-teams met developers met onbeperkte budgetten en middelen.”

 

“Ik ben enorm trots op wat Ionic en zijn community hebben bereikt. En ik weet dat de combinatie van Ionic en OutSystems een nieuwe dimensie geeft aan de ontwikkeling van bedrijfsapplicaties ”, zegt Max Lynch, de medeoprichter en CEO van Ionic. “OutSystems deelt onze community-gerichte aanpak alsmede de focus op het vereenvoudigen en toegankelijker maken van softwareontwikkeling. Dat doen we voor iedereen, van freelance programmeurs tot de development-teams van grote ondernemingen. Als onderdeel van OutSystems kunnen we onze visie verder ontwikkelen, onze klanten en leden van onze community meer toegevoegde waarde bieden en onze investeringen in R&D en de ontwikkeling van open source-oplossingen fors opvoeren.”

Over Ionic

Ionic is de maker van veel populaire open source projecten, waaronder Ionic Framework, een mobiele UI-toolkit; Capacitor, een tool voor het lokaal implementeren van webapplicaties; en Stencil, een toolchain voor het bouwen van webcomponent-gebaseerde ontwerpsystemen. De ontwikkelvriendelijke producten van Ionic stellen professionele ontwikkelaars en teams in staat om in minder tijd enterprise-grade applicaties te bouwen, te beveiligen en op te leveren. De open source en commerciële producten van Ionic worden op grote schaal gebruikt door meer dan vijf miljoen ontwikkelaars over de hele wereld, die honderdduizenden toepassingen in de app stores ondersteunen. Meer informatie over het Ionic-platform vindt u hier.

Ionic werd bij de transactie geadviseerd door JMP Securities, a Citizens Company, die optrad als enige financieel adviseur, en Polsinelli PC, die optrad als juridisch adviseur. Hogan Lovells LLP trad op als juridisch adviseur van OutSystems bij de transactie.  

Over OutSystems

OutSystems is opgericht in 2001 met de missie om elke organisatie de kracht te geven om te innoveren door middel van software. Het OutSystems high-performance low-code platform geeft technologie leiders en ontwikkelaars de tools om snel hun eigen bedrijfskritische applicaties te bouwen en te implementeren. Het netwerk van het bedrijf omvat meer dan 600.000 communityleden, 400+ partners en actieve klanten in 87 landen in 22 sectoren. OutSystems is "The #1 Low-Code Platform®" en een erkende leider door analisten, IT-managers, zakelijke leiders en ontwikkelaars over de hele wereld. Enkele van de meest bekende merken gebruiken OutSystems om hun grote ideeën om te zetten in software die hun bedrijf, mensen en de wereld vooruit helpt. Meer informatie op www.outsystems.com.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-11-08T10:01:01.000Z OutSystems


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.