Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Dimension Data verzorgt netwerk Emmaüs

Dimension Data voorziet de nieuwe campus van het AZ Sint-Maarten in Mechelen van hypermoderne netwerkinfrastructuur. De zorggroep investeert in werkvereenvoudiging en communicatie en doet daarvoor een beroep op de IT-specialist.

Diegem, 27 Maart 2018 – Dimension Data voorziet de nieuwe campus van het Mechelse AZ Sint-Maartenziekenhuis, een onderdeel van de zorggroep Emmaüs, van een hypermodern netwerk. Het project kadert in het digitale transformatietraject van de organisatie en maakt gebruik van de recentste technologieën inzake networking en security. Een nieuw datacenter werd geïntegreerd in de bestaande redundante datacenterarchitectuur van Emmaüs vzw. Daarvoor werd een nieuw glasvezelnetwerk in gebruik genomen. Een Unified Communications-oplossing moet de 1.300 medewerkers in staat stellen om overal op de campus en vanop elk toestel, op een veilige, vlotte en eenvoudige manier samen te werken. Het project zal de opvolging en organisatie van de zorg sterk vereenvoudigen. Het nieuwe ziekenhuis gaat open in oktober en biedt plaats aan 750 patiënten.

“Het is een behoorlijke uitdaging om drie campussen, die elk een eigen manier van werken hebben, te integreren. Maar straks kan de medische staf op een veilige en eenvoudige manier overal gebruik maken van de applicaties die zij nodig hebben bij de opvolging en organisatie van de zorg. En dat op om het even welk toestel,” zegt Pierre Dumont, Managing Director bij Dimension Data. “Netwerkstabiliteit en security waren onze voornaamste zorgen. Want een ziekenhuis moet voor iedereen toegankelijk zijn, maar de informatie die er verwerkt wordt is strikt vertrouwelijk. Daarom besteedden we van meet af aan heel wat aandacht aan beveiliging en beschikbaarheid, van bij het ontwerp van het netwerk tot de integratie van de verschillende applicaties.”

Bij de bouw van de nieuwe campus, nam Dimension Data het volledige netwerkontwerp voor zijn rekening. Zo werd er een nieuw datacenter ingericht, een nieuw campusnetwerk gebouwd, zowel bekabeld als draadloos, en werd NAC (network access control) geïmplementeerd. Er wordt ook een nieuw Unified Communications-oplossing met IPTV uitgerold.

Woordvoerder Emmaüs: “Dankzij Unified Communications kunnen we de klantenervaring van patiënten sterk verbeteren, bijvoorbeeld met de call back-oplossing. Voortaan laten patiënten hun nummer achter en belt de dienst afspraken zelf terug. Met IPTV kunnen we mensen beter en gericht informeren via interne Tv-kanalen op de kamer en dynamische content op verschillende locaties in het ziekenhuis.”

Voor de diverse mobiele toestellen die in gebruik zijn, wordt een Mobile Device Managementoplossing voorzien. Naast de implementatie is Dimension Data ook verantwoordelijk voor het beheer van de infrastructuur. Er zijn permanent ingenieurs van Dimension Data aanwezig om de continuïteit te verzekeren. 

Het project maakt deel uit van een raamcontract dat Emmaüs van een future proof IT-infrastructuur moet voorzien. De zorgsector is volop in beweging en vraagt om een IT-aanpak en infrastructuur die dat mee faciliteert

-----

Over Emmaüs

Het algemeen ziekenhuis Sint-Maarten is een van de 24 voorzieningen van Emmaüs. Dit breed zorgnetwerk is actief in preventie, acute zorg, thuiszorgondersteuning of thuisvervangend verblijf. Daarvoor zetten zowat 7000 medewerkers zich in. Zij willen niet alleen goede zorg geven, maar de patiënt of bewoner helpen om een betekenisvol leven te leiden.

Emmaüs is actief in de volgende sectoren:

  • algemene ziekenhuizen
  • geestelijke gezondheidszorg
  • ouderenzorg
  • ondersteuning van personen met een beperking
  • kind, jeugd en gezin (kinderopvang, jeugdhulp)

Een overzicht van de 24 voorzieningen staat op www.emmaus.be.

Over Dimension Data

Dimension Data werd opgericht in 1983. Met een omzet van 8 miljard dollar is het bedrijf een wereldwijde leider op vlak van het ontwerpen, onderhouden en optimaliseren van de evoluerende technologie die we vandaag kennen. Zo helpt het bedrijf zijn klanten om in dit digitale tijdperk gegevens te gebruiken, ze om te zetten in informatie en er inzichten uit af te leiden.

Met het hoofdkantoor in Johannesburg en 28,000 medewerkers in 46 landen, brengt Dimension Data wereldwijd de beste technologie samen. Die technologie van marktleiders en niche-innovatoren wordt, samen met de nodige ondersteuning zoals consulting, technische en ondersteunende diensten, aangeboden om zo tot een volledig managed service te komen.

Dimension Data is een lid van de NTT-familie.

Ga naar www.dimensiondata.com voor meer informatie.

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-27T15:54:04.000Z Dimension Data


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.