Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

PwC partnert met Cognite en OutSystems

Partnership maakt gebruik van DataOps en het Low-Code-platform voor snelle transformatie van digitale vaardigheden in de maakindustrie en energie- en nutssectoren

Utrecht – PwC, Cognite en OutSystems hebben een strategisch partnership gesloten om klanten in de maakindustrie en energie- en nutssectoren te voorzien van oplossingen voor digitale transformatie. Datawetenschappers en ingenieurs in deze sectoren krijgen door dit partnership de mogelijkheid om applicaties te ontwikkelen waarbij data effectief wordt ingezet door het uit complexe datapijplijnen te halen en deze data te contextualiseren.

De samenwerking staat de bedrijven toe in slechts enkele weken ideeën uit te werken door applicaties te ontwikkelen. Voorheen nam dit proces jaren in beslag. Het gebruik van Cognite Data Fusion (CDF), een data-operatie-platform voor de industrie, het low-code-platform van OutSystems en PwC’s verandermanagement en digitale strategieën maken dit mogelijk. Het integreren van gecontextualiseerde data met low-code applicatieontwikkeling maakt de tijdsbesparing mogelijk.

Eerste project in de maakindustrie

Het eerste project wordt op dit moment uitgevoerd in het PwC Energy Experience Center in Noorwegen. Hier dienen Cognite, OutSystems en PwC een gezamenlijke klant in de maakindustrie: Aarbakke.

Rolf Thu, IT en Smartfactory R&D-manager bij Aarbakke: “Aarbakke vertrouwt op de vaardigheden en kennis van operators voor het sturen van activiteiten. Deze nieuwe applicatie helpt hen om meer data te gebruiken en zo betere beslissingen te nemen. Met gecontextualiseerde data van het CDF en de snelheid van het ontwikkelplatform zijn onze ontwikkelaars in staat snel nieuwe oplossingen te bouwen en uit te rollen.”

Eirik Rasmussen, partner bij PwC en leider van het Energy Experience Center: “PwC helpt bedrijven te veranderen en de werkplek van de toekomst te realiseren. We zijn vastbesloten met leiders in de technologiesector te werken. Dit partnership geeft ons een unieke kans om uitdagingen op te lossen in de maakindustrie en energie- en nutssectoren.”

“We kijken uit naar de samenwerking met PwC en Cognite om onze klanten naar een nog hoger niveau te tillen,” stelt Peter Dunlap, vice president of channels and alliances bij OutSystems. Dunlap: “De overeenkomst breidt de relatie van OutSystems met PwC uit en ondersteunt nog meer bedrijven bij het ontwikkelen van krachtige apps. Het transformeren van deze industrieën met technologie en innovatie wordt heel belangrijk en dit partnership gaat veel waarde opleveren voor deze klanten.”

“Wij bevrijden en contextualiseren operationele techniek, IT en visuele data. OutSystems laat bedrijven snel applicaties ontwikkelen en integreren met CDF als verenigde databron en PwC levert expertise en consultancy voor verandermanagement,” aldus Dr. John Markus Lervik, CEO en medeoprichter van Cognite. Lervik: “Het proces van strategie naar schaalbare innovatie en waarderealisatie wordt versneld door samen te werken.” 

Masterclass data-driven manufacturing 

Op dinsdag 12 mei organiseren PwC, Cognite en OutSystems een data-driven manufacturing masterclass met als onderwerp How Digital Strategy, DataOps Platforms and Low Code Platforms Work Together. De masterclass gaat in op hoe de drie partijen digitaliseringsuitdagingen oplossen voor een klant in de maakindustrie. Aanmelden kan hier.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-04-30T17:22:06.000Z OutSystems


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.