Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

OutSystems levert 506 procent return on investment op over drie jaar

OutSystems, ontwikkelaar van het meest gebruikte high-performance low-code platform ter wereld, maakt vandaag de resultaten bekend van een studie in opdracht van Forrester Consulting en OutSystems in de nieuwe Total Economic Impact™. Uit deze studie blijkt dat het low-code platform van OutSystems zich in minder dan zes maanden terugbetaalt en een return on investment van maar liefst 506 procent oplevert over drie jaar. Deze bevindingen staan in het Forrester Wave™: Low-Code Development Platforms for Professional Developers, Q2 2021 rapport waarin OutSystems wordt erkend als leider in low-code ontwikkelplatforms en het ’developers' choice’ platform.

"Organisaties staan voor de uitdaging bedrijfskritische applicaties te ontwikkelen, terwijl zij te maken hebben met schaarse ontwikkelkracht. Zij wenden zich dan ook steeds vaker tot low-code applicatieontwikkelingsoplossingen om hun doelen te bereiken. WoningNet is met de applicatie DAK, dat woningzoekenden zeven keer sneller bedient, hiervan een mooi voorbeeld”, aldus Paulo Rosado, CEO van OutSystems. “Dit onderzoek toont aan dat niet alle low-codeoplossingen hetzelfde zijn en bevestigt de kracht van het OutSystems high-performance low-code platform. Door de snelheid, flexibiliteit en schaalbaarheid van ons platform kunnen IT achterstanden worden weggewerkt en kan software worden ontwikkeld die organisaties nodig hebben om de digitaliseringsslag te maken én marktaandeel te behouden of vergroten. Het wordt tijd dat alle organisaties deze voordelen gaan ervaren.”

Uitkomsten studie

Voor de studie Total Economic Impact™ werden in totaal vier enterprise organisaties geïnterviewd, die eerder gebruik maakten van traditionele frameworks voor softwareontwikkeling. Hoewel OutSystems klanten van allerlei groottes en in allerlei industrieën heeft, werden de financiële voordelen voor deze studie berekend op basis van een samengestelde organisatie. Deze vertegenwoordigt de waarde die is bereikt door de organisaties die Forrester heeft geïnterviewd. Er viel een aantal significante, kwantificeerbare kostenbesparingen op, met name bij het vergelijken van tijd en kosten van het ontwikkelen en onderhouden van de platformen. De analyse onthult een netto waarde voor OutSystems van 13,78 miljoen euro over drie jaar door het berekenen van de financiële voordelen van het platform tegenover de kosten. Dit omvat:

  • 5,1 miljoen euro aan kostenbesparingen voor zowel applicatieontwikkeling als continue wijzigingen en onderhoud (31% van de totale financiële voordelen).
  • 4,3 miljoen euro aan incrementele inkomsten uit inkomsten genererende bedrijfsinitiatieven (26% van de totale financiële voordelen).
  • 6,25 miljoen euro aan kostenbesparingen door verbeterde operationele efficiëntie (38% van de totale financiële voordelen).

Andere voordelen die werden genoemd zijn meer flexibiliteit, verbeterde beveiliging en minder fouten in code vanwege hoge kwaliteit.Het volledige rapport is hier te downloaden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-08T20:02:28.000Z OutSystems


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.