Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Toshiba geeft wintertips voor laptopbescherming

Toshiba geeft mobiele professionals die altijd en overal ter wereld werken tips ter bescherming van notebooks bij sterke temperatuurschommelingen. Om te voorkomen dat zowel gegevens als apparatuur beschadigd worden van de route van het warme kantoor naar een extreem koude buitenlucht en andersom, adviseert Toshiba hoe de laptop winterproof wordt. Bescherming van de voeding, harde schijf en een beschermhoes voor het apparaat zijn de belangrijkste maatregelen in een grenzeloze samenleving waarin mobiel werken de standaard is.

De accu beschermen tegen de kou
Extreme kou heeft negatieve invloed op de accu van de notebook. Zo kan de accu volledig leegraken als de laptop een paar uur in een extreem koude omgeving staat. Als het apparaat in slaapstand staat, is er risico op dataverlies. In deze toestand worden gegevens namelijk tijdelijk in het werkgeheugen opgeslagen en kunnen ze verloren gaan indien ze niet zijn opgeslagen. Daarom adviseert Toshiba de notebook altijd uit te schakelen voordat de gebruiker de deur uitgaat. Bovendien kan de kou een negatief effect hebben op de levensduur van de accu. Zo adviseert Toshiba verder de mobiele computer in winterkou alleen in de auto te staan laten als dat echt strikt noodzakelijk is.

De harde schijf houdt ook niet van kou
De harde schijf is erg gevoelig en mag ook niet worden blootgesteld aan langdurige vrieskou. Haalt de gebruiker bijvoorbeeld na een zakendiner zijn of haar laptop uit de koude auto, om hem vervolgens mee te nemen naar de verwarmde hotelkamer, dan kan dit niet alleen de accu maar ook de harde schijf beschadigen. De warme, vochtige kamerlucht condenseert op het koele oppervlak van het apparaat. In het ergste geval kan dit de harde schijf en dus de opgeslagen data ernstig beschadigen. Daarom moet de gebruiker de notebook niet lang achter elkaar aan lage temperaturen blootstellen en zoveel mogelijk temperatuurschommelingen vermijden. Toshiba adviseert het apparaat eerst te laten acclimatiseren vooraf aan het opstarten als de laptop van een extreem koude omgeving een warm kantoor ingaat.

Beschermhoezen houden de notebook warm
In principe is het vermijden van grote temperatuurschommelingen het beste. Een koudebestendige beschermhoes helpt uiteraard ook. Toshiba heeft hiervoor een reeks zeer bruikbare sleeves en tassen.

Bescherming tegen dataverlies met de Toshiba Mobile Zero Client (TMZC)
Een goed alternatief voor de traditionele laptop is de Toshiba Mobile Zero Client (TMZC). Deze innovatieve oplossing voor virtuele desktops beschikt niet over lokale opslag van data en systemen. Dus of het nu warm of koud is, consequent gebruik van een virtuele desktop beschermt gebruikers tegen verlies van lokale data met de inzet van de Toshiba Mobiele Zero Client.

Toshiba Portégé X- en Tecra X-modellen: kwaliteit loont
Toshiba richt zich bij de ontwikkeling van notebooks altijd op het belang van hoge kwaliteit, stabiliteit en duurzaamheid. Daarmee is de apparatuur bestand tegen alle zware weers- en/of bedrijfsomstandigheden. Zo zijn de Toshiba Portégé X- en Tecra X-serie de eerste notebooks op de markt die voldoen aan de strenge MIL-STD-810G-testrichtlijnen. De testprocedure bestaat uit tien tests, van crashtests tot stofproeven en koudetests. In het laatste geval wordt het gedrag van de notebook in kaart gebracht bij zeer hoge (30 tot 60° C) tot zeer lage temperaturen (-20 ° C). Op die manier creëert Toshiba de ideale omstandigheden voor de zakelijke laptopgebruiker om de winter waar ook ter wereld ongeschonden door te komen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-08T11:34:17.000Z jan.pote@telenet.be


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.