Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Hoe optimaal mobiel werken tijdens warme dagen

Nu de temperaturen verder stijgen en veel mensen ondanks het vakantieseizoen gewoon door blijven werken op hun laptop, presenteert Toshiba tips om veilig en verantwoord te werken. Waar ook ter wereld bij hoge temperaturen of in vakantielanden waar de veiligheid niet altijd goed gewaarborgd is. Toshiba presenteert vijf tips waarmee de laptop goed, veilig en zonder afbreuk aan prestaties de zomer doorkomt.

1) Voorkom beeldverblinding door de zon

Om te voorkomen dat het beeldscherm van de laptop niet meer leesbaar is omdat zonnestralen het beeld doen verblinden, adviseert Toshiba gebruik te maken van een 300Nit mat scherm voor zonwerend beeld.

2) Maak gebruik van een laptop met air cooling systeem

De meeste professioneel geavanceerde laptops zijn bestand tegen hoge temperaturen. Echter, mobiele apparatuur voorzien van een hybride air cooling functie zorgt voor regelmatige efficiënte verkoeling zonder kans op smoren of smelten van de hardwarecomponenten.

3) Een lichtgewicht laptop in de reisbagage

Kies voor een lichtgewicht laptop die zo klein mogelijk is zonder dat afbreuk wordt gedaan aan de functionaliteit van het toestel. Zo zijn er geavanceerde professionele laptops verkrijgbaar van 999 gram. Bovendien zorgen zogeheten usb-c reisadapters voor veel gemak als een niet-te-stoppen werkpaard voor onderweg. Kies voor opladers die klein zijn, weinig wegen en overal ter wereld bruikbaar zijn.

4) Voorkom cybercriminaliteit met deze adequate veiligheidsmaatregelen

Niet ieder openbaar wifi-netwerk is veilig. Uit onderzoek blijkt dat lang niet alle draadloze toegangspunten gebruikmaken van coderings- en authenticatie-algoritmen. Dat zijn wel belangrijke voorwaarden voor een veilig wifi-netwerk. Maak daarom verbinding via een Virtual Private Network (VPN). Daarmee worden gegevens versleuteld verzonden via een beveiligde VPN-tunnel. Zo wordt voorkomen dat cybercriminelen gegevens kunnen lezen, ook niet als ze die onverhoopt onderscheppen. Verder waarschuwt Toshiba geen netwerken te vertrouwen die niet om een sterk wachtwoord vragen. Het beste is alleen netwerknamen en wachtwoorden te gebruiken die afkomstig zijn van de organisatie waar professionals werkzaam zijn. Zet geen wifi aan als het niet nodig is. Dat is beter voor de veiligheid en de acculevensduur van de laptop.

Verder is het aan te raden een wachtwoord bij het opstarten te vragen om cyberinbraken te voorkomen. De ´find my laptop´ functie in Windows of via een app is handig om laptopdieven te traceren of een verloren laptop terug te vinden. Toshiba maakt gebruikers tenslotte attent op het gebruik van een beveiligde (HTTPS) verbinding bij website bezoeken.

5) Neem een opgeschoonde laptop mee op reis

Het kan zijn dat de laptop heel traag is. Wachttijd wil je liever inruilen voor waardevol vakantieplezier. Daarom adviseert Toshiba vooraf aan de reis overbodige programma’s en documenten te verwijderen. Er zijn allerlei opruimprogramma´s in omloop die daarbij helpen. Daarmee komt geheugen vrij en wordt de laptop veel sneller. Het helpt ook om gegevens goed te ordenen met zogeheten defragmentatieprogramma´s. Datafragmentatie is de belangrijkste geheugenvreter op de harde schijf. Dit zorgt voor inefficiënt gebruik van opslag waardoor crashes kunnen ontstaan. In Windows 10 zit daarvoor een programma ingebouwd. Met deze acties kunnen notebookprestaties tot 40% stijgen als ook ongebruikte netwerkconnecties worden verwijderd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-02T11:01:41.000Z Toshiba


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.