Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Een digitale borrel? Met deze 4 tips maak je het leuk

We missen allemaal de gezelligheid van kantoor. Waar we een paar maanden geleden nog iedere vrijdag op de VrijMiBo stonden en we tijdens de lunch konden bijkletsen met collega’s, hebben we nu afspraken via Zoom of Skype en spreken we onze collega’s bijna niet meer. Jammer, maar er is een oplossing. Al veel bedrijven organiseerde namelijk een digitale vrijdagmiddagborrel via Zoom of sloten de week af via Skype of Meets. Maar hoe maak je een feestje waarbij alle collega’s achter hun scherm zitten echt leuk? Wij geven je 4 tips.

1. Een goede voorbereiding is het halve werk

Zorg dat je, voordat je begint met de borrel, goed bent voorbereid. Laat al je collega’s de juiste software downloaden en zorg dat de inloggegevens klaarliggen. Het is goed om je collega’s te voorzien van de juiste informatie: waar, wanneer, hoe en hoe laat. Als dit al niet lekker loopt, kan de digitale borrel en stuk minder leuk zijn. Kies ook voor goede software voor je digitale borrel. Je kunt het doen via: Google Hangouts, Slack, Skype of Zoom.

2. Verstuur een feestpakket

Als er een bedrijfsfeest via internet op de planning staat, is de sfeer vooraf het allerleukste. Stuur al je medewerkers een leuk pakketje met daarin alles om een echt goed feestje te vieren. Denk hierbij aan ballonnen, confetti en leuke slingers. Maar doe er ook andere leuke dingetjes in, zoals een flesje wijn of een paar speciaalbiertjes en een lekker borrelhapje. Je werknemers kunnen zich op deze manier helemaal voorbereiden op het feestje. En hoe leuk is het als iedereen vrolijk achter zijn versierde scherm zit?

3. Organiseer een quiz

Tijdens een VrijMiBo worden er vaak spelletjes gespeeld. Gelukkig is dit achter je computer ook mogelijk. Organiseer bijvoorbeeld een leuke quiz. Via Kahoot kun je bijvoorbeeld een quiz maken waarbij iedereen via zijn of haar eigen laptop kan meedoen. Tijdens het feestje stel je de leukste vragen over collega’s, grappige gebeurtenissen en doelen die er die periode zijn behaald. Wie heeft er het beste opgelet tijdens de afgelopen borrels? Ook erg leuk om te spelen is bijvoorbeeld Ranking the Stars, waarbij iedereen vooraf een vragenlijst invult. 

4. Geen muziek 

Normaalgesproken wordt er op een borrel natuurlijk muziek gedraaid. Bij een digitale borrel is dit echter niet heel handig. Juist omdat een digitale borrel een rommel is doordat iedereen door elkaar praat, is het niet heel handig als er ook nog muziek op de achtergrond speelt. Dit zorgt ervoor dat het snel een ongezellige borrel wordt. Een voordeel: geen geruzie over de muzieksmaak van die ene collega.

We hopen dat je met deze 4 tips een leuke digitale Vrijdagmiddagborrel tegemoet gaat. Veel plezier! 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-13T12:00:37.000Z e-Carnavalskleding


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.