Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Studios de Marseille (NEWEN Frankrijk) gaat in zee met Limecraft

Studios de Marseille, een afdeling van de Newen groep, kiest voor Limecraft® als platform voor automatisering van de productie voor de reeks 'Plus belle la vie'. De aankondiging werd vandaag gedaan door Virginie Izard, Executive Director, Studios de Marseille, Ralph Chaloub (CEO, Magic Hour), en Maarten Verwaest (CEO, Limecraft).

Limecraft helpt producenten en postproductiefaciliteiten met technische innovatie, opdat ze state-of-the-art televisie kunnen blijven brengen tegen een aanvaardbare kost. Voortbouwend op hun ervaring met Newen's Belgische dochteronderneming De Mensen, breidt Studios de Marseille nu het gebruik van Limecraft Flow uit voor de reeks 'Plus Belle la Vie'. 

"Het geeft ons een competitief voordeel om best practices te kunnen delen binnen de volledige Europese groep. We zochten instrumenten om beter invulling te geven aan de rol van datamanager en Limecraft was de ideale oplossing!" aldus Marianne Carpentier, Head of innovation bij Newen Studios. Om de producties van Studios de Marseille en Parijs verder uit te breiden en remote workflows mogelijk te maken voor de productie van content voor lineaire, OTT- en social media-platforms, is dit project de hoeksteen van een bredere inzet van Limecraft's oplossingen. 

Studios de Marseille gebruikt Limecraft Edge voor het creëren van dailies en het orkestreren van de ingest workflow, en Limecraft Cloud Connector voor het integreren van Avid NEXIS® gedeelde opslag en Media Composer®. De crew gebruikt Limecraft Flow om vanop verschillende locaties en in real-time te kunnen samenwerken voor de productie en levering van content. 

"We zijn voortdurend op zoek naar innovatieve oplossingen om onze workflows te laten evolueren, aangezien we een industriële productie met 260 afleveringen per jaar beheren, en daarvoor zijn de oplossingen van Limecraft ideaal", aldus Virginie Izard, directeur van Studios de Marseille. 

"De meest uitdagende aspecten van de productie van daily drama zijn de enorme hoeveelheid ruw materiaal, en de korte doorlooptijd", aldus Maarten Verwaest, CEO van Limecraft. "We zijn trots op de samenwerking met Studios de Marseille omdat zij de lat hoger leggen in scripted entertainment, met teams die in real time samenwerken en een constante hoge kwaliteit moeten leveren." 

"Met 'Plus belle la vie' tonen we aan dat we de meest uitdagende productieomgevingen kunnen ondersteunen, en dat de technische infrastructuur perfect schaalbaar is volgens de behoefte van de studio," zegt Ralph Chaloub, CEO van Magic Hour. "Jaar na jaar hebben het platform en de tools van Limecraft ons geholpen om te voldoen aan de ambitie van onze klanten om ruim boven de stijgende vraag naar onze programmering te presteren, overal waar het publiek het kijken naar entertainment content kan ervaren." 

Innoverende UHD content creatie 

Voor het eerst zal Studios de Marseille hun redactie- en marketingteams in Marseille en Parijs in staat stellen om gelijktijdig en onmiddellijk na de productie toegang te krijgen tot alle media van 'Plus belle la vie'. Het originele beeldmateriaal wordt opgenomen op Sony F55 in XAVC 100 HD-formaat en 's nachts verwerkt door Limecraft Edge, dat originele kopieën levert op een NAS, h264 proxies naar Limecraft Flow voor beoordeling en selectie, en MXF OP Atom DNxHD 185 op Avid NEXIS® voor montage. 

Limecraft Flow garandeert de globale consistentie, waarbij pre-cut beslissingen, beschrijvende informatie en opmerkingen in verschillende formaten zonder manuele tussenkomst met elkaar in overeenstemming kunnen worden gebracht. Dit versterkt hun productiemogelijkheden, verhoogt de efficiëntie en stelt Newen/Studios De Marseille in staat om meerdere versies van dezelfde afleveringen uit te voeren tegen marginale kosten. 

Over Newen Studios en Studios de Marseille

Newen Studios, opgericht in 2008, is een van de Europese leiders op het gebied van audiovisuele productie en distributie. De output van de groep wordt geproduceerd door haar dochterondernemingen: Newen France en Blue Spirit in Frankrijk ; Tuvalu, Pupkin, Nimbus en De Mensen in Noord-Europa ; Reel One in Canada, Ringside in United Kindgom ; iZen in Spanje en Flare Film in Duitsland. De distributie wordt ontwikkeld door Newen connect en TF1 Studios. Binnen Newen France verzorgt Studios de Marseille de volledige postproductie en een deel van de productie van de reeks "Plus Belle La vie". 

Over Magic Hour 

Magic Hour is een distributie-, service- en consultancybedrijf met als missie de Franse en Europese markt top-of-the-range tools aan te bieden voor televisie-uitzendingen, productie, film en video post-productie. Sinds de oprichting in 2002 omringt Magic Hour met leveranciers en partners waarvan de producten, technologieën en diensten beantwoorden aan de groeiende vraag van producenten, postproductiefaciliteiten en televisiezenders.  

Over Limecraft 

Limecraft NV is een softwarebedrijf met hoofdzetel in Gent, België. Limecraft levert high-end workflow en asset management oplossingen aan producenten, post-productie faciliteiten en omroepen. Limecraft en Limecraft Flow zijn gedeponeerde handelsmerken van Limecraft NV. Limecraft Flow is een cloud-gebaseerde oplossing voor Media Asset Management (MAM) en Workflow Automation. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-11-03T07:36:30.000Z Limecraft


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.