Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Maak het verschil, voor een fijne werkplek

Het hebben van een goede werkplek is essentieel. Je brengt er tenslotte de meeste tijd van je dag door, maar hoe zorg je voor een goede werkplek? En waar moet je rekening mee houden bij het creëren van een werkplek? Dat gaan we je allemaal vertellen in deze blog.

Omgeving

Voor het bepalen van een goede werkplek is het belangrijk om te kijken naar een paar elementen. Denk aan voldoende natuurlijk licht. Niks werkt fijner dan wanneer er een goede lichtinval is wanneer je aan het werk bent. Maar probeer hierbij ook te zorgen voor een goede zonwering, zodat er niet te veel lichtinval komt en je niks meer van je laptop kan zien. Hetzelfde geldt voor de verlichting, deze moet ook goed aanvoelen aan de ogen. Ook moet je ervoor zorgen dat je geen fel licht vanachter je beeldscherm komt. Wanneer dit wel het geval is, kan het voorkomen dat je vaker met je ogen knijpt en hierdoor raak je sneller vermoeid. Dit wil je natuurlijk niet hebben wanneer je aan het werk bent. Als laatste kun je ook rekening houden met het uitzicht dat je hebt wanneer je aan het werk bent. Houd hierbij ook rekening met je eigen productiviteit bij een bepaald soort uitzicht. Het zal namelijk zonde zijn dat je met een uitzicht op de straat sneller wordt afgeleid en het ten koste gaat van je productiviteit. 

Meubels  

Nadat duidelijk is wat de werkruimte wordt, kan er gekeken worden naar de meubels en andere accessoires zodat je er efficiënt kunt werken. Voor het uitkiezen van een bureau kan er gekeken worden naar de functie die je uitoefent en welk model daar het beste bij past. Daarbij moet een bureau goed worden afgestemd zoals een ergonomische bureaustoel. Niks is namelijk vervelender dan wanneer je een bureaustoel hebt gevonden, wat niet goed onder je bureau past of andersom. Naast het hebben van de essentiële meubels zijn er ook een aantal accessoires die niet kunnen ontbreken, zoals planten. Het hebben van planten zorgt niet alleen voor een betere concentratie maar ook voor een positieve gemoedstoestand en minder ziekteverzuim. Dit zijn enkele voorbeelden waarom het goed is om planten te hebben op je werkplek. 

Voor het kiezen van een werkplek moet je rekening houden met een aantal aspecten zoals de ruimte, de verlichting en het uitzicht dat je hebt op je werkplek. Daarnaast kan een goed bureau en een bureaustoel niet ontbreken. Maar ook planten kunnen niet meer ontbreken en brengen enkele voordelen met zich mee voor je werkomgeving. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-08-30T09:22:48.000Z Lequal


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.