Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Dustin wordt lid van het Circular Electronics Partnership

Dustin, een toonaangevende online IT-partner in Scandinavië en de Benelux, is lid geworden van het wereldwijde Circular Electronics Partnership (CEP). Het doel van dit lidmaatschap is dat Dustin, samen met de andere ledenorganisaties, zich het doel vooropstelt tegen 2030 een circulaire elektronica-industrie te bereiken.

CEP heeft een aantal toonaangevende internationale organisaties gebundeld en meer dan 50 toonaangevende bedrijven op het gebied van technologie, consumentengoederen en afvalbeheer. Samen zullen zij, ondersteund door onder meer het World Economic Forum en de World Business Council for Sustainable Development, werken aan verschillende oplossingen om de industrie circulair te maken.

"Dit is een natuurlijke stap in de richting van onze duurzaamheidsdoelstelling volledig circulair te worden in 2030. Om het ambitieuze streefdoel te bereiken, is een samenwerking over de grenzen heen noodzakelijk", zegt Sandra Klackenborn, Head of Sustainability bij Dustin.

CEP heeft een plan en visie hoe de hele elektronica-industrie de circulaire transformatie kan versnellen. Het identificeert zes wegen naar circulariteit en bestaat uit 40 acties die de komende tien jaar moeten worden uitgevoerd om de industrie circulair te maken. De focus ligt vooral op het verlengen van de levensduur van producten, onder meer door middel van circulair design.

"Het plan dat CEP heeft ontwikkeld, sluit volledig aan bij onze eigen interesses. De samenwerking streeft ernaar de waarde van de producten, componenten en materialen gedurende de gehele levenscyclus te maximaliseren. We kijken ernaar uit bij te dragen aan het werk zelf maar ook aan de gemeenschappelijke doelstellingen", zegt Sandra Klackenborn.

Dustin stelt nu al alles in het werk om circulair te worden. Heel wat aandacht gaat uit naar take-back programma's. Vorig jaar lanceerde het bedrijf een eigen take-back-afdeling en er bestaat ook de ambitie producten online te gaan verkopen.

OVER DUSTIN

Dustin is een toonaangevende online gebaseerde IT-partner in Scandinavië en de Benelux. Wij helpen onze klanten in de voorhoede te blijven door hen te voorzien van de juiste IT-oplossing voor hun behoeften.

Wij bieden ongeveer 280.000 producten met bijbehorende diensten aan bedrijven, de publieke sector en particulieren. De omzet voor het boekjaar 2021/22 bedroeg ongeveer SEK 23,6 miljard en meer dan 90 procent van de inkomsten kwam van de zakelijke markt.

Dustin heeft ongeveer 2.500 werknemers en is sinds 2015 genoteerd aan Nasdaq Stockholm met het hoofdkantoor in Nacka Strand net buiten het centrum van Stockholm.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-10-28T08:28:59.000Z Backstage Communication


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.