Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Parallels krijgt akkoord om Windows 11 op Macs met Silicon te laten draaien

Alludo kondigt aan dat Parallels Desktop for Mac vanaf nu is geautoriseerd door Microsoft, om Windows 11 Pro en Enterprise te laten draaien op Mac met Apple silicon. IT-beheerders kunnen hierdoor medewerkers zorgeloos Windows 11 op Arm laten draaien via het Parallels platform, met de zekerheid dat Microsoft het Parallels Platform heeft geautoriseerd.

"Bij Alludo geloven we dat alle werknemers de vrijheid en flexibiliteit moeten hebben om te kiezen waar, wanneer en hoe ze hun werk het beste kunnen uitvoeren. De visie bij Parallels is dan ook om gebruikers op ieder apparaat altijd en overal toegang te geven tot applicaties,” aldus Prashant Ketkar, Chief Technology & Product Officer bij Alludo. "Wij zijn er trots op dat we nu Arm-versies van Windows in virtuele omgevingen kunnen laten draaien op de nieuwste Mac-systemen met de krachtige M-serie chips van Apple." 

"Onderzoek van IDC geeft aan dat toegang tot bedrijfsbronnen nog steeds een topzorg is voor hybride werk en digitale werkplek strategieën,” zegt Shannon Kalvar, IDC Research Director. "Mac is in toenemende mate een integraal onderdeel van de digitale werkplek. Daarentegen is Windows op Arm een belangrijk onderdeel om ervoor te zorgen dat medewerkers gelijke toegang hebben tot alle bedrijfsbronnen." 

Parallels is al meer dan tien jaar wereldleider in het virtualiseren van Windows-apps en desktops voor toegang op de Mac. Kenniswerkers, gamers en iedereen die Windows willen gebruiken, krijgen hierdoor toegang tot het platform naar hun voorkeur. Klanten van Parallels vertegenwoordigen een breed scala aan ondernemingen, waaronder grote financiële instellingen, mediabedrijven en adviesbureaus. Al deze duizenden medewerkers gebruiken Parallels Desktop om Windows applicaties op hun Mac te laten draaien. 

De nieuwste versie van Parallels Desktop for Mac is geoptimaliseerd voor het meest recente Mac portfolio met Apple silicon, inclusief MacBook Air, MacBook Pro, iMac, Mac mini en Mac Studio. Hierdoor krijgen gebruikers meer keuze en flexibiliteit. Parallels Desktop gebruikers kunnen Windows 11 met slechts één klik downloaden, installeren en configureren. Daarnaast zorgen de virtuele TPM-chip en de ingebouwde security mogelijkheden van Apple silicon en Secure Boot, voor een hoog beveiligingsniveau op Windows 11 bij klanten. Parallels Desktop blijft zich ontwikkelen, zodat gebruikers productiever kunnen werken met een krachtig Windows besturingssysteem op een Mac. 

Ga voor meer informatie over Parallels Desktop 18 voor Mac naar: www.parallels.com/desktop 

Proefversie en beschikbaarheid: 

Standard, Pro en Business edities van Parallels Desktop 18 for Mac zijn ontworpen om een naadloze ervaring te bieden op Mac computers met Intel en Apple M-serie chips. De oplossingen kunnen worden aangeschaft op parallels.com/desktop of bij geautoriseerde wederverkopers. Parallels Desktop abonnees krijgen bovendien gratis Parallels Access en Parallels Toolbox voor Mac en Windows erbij.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het gebruik van Windows 11 met Parallels Desktop for Mac met Apple silicon zijn te vinden op: parallels.com/windows-11-arm-apple-m-series/. 

Ga voor meer informatie over Parallels, gratis proefversies of een abonnement naar: parallels.com

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-02-20T12:17:11.000Z Alludo


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.