Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Onderzoek Parallels: ‘The state of virtualization in 2023 and beyond’

Parallels kondigt een onderzoek aan over de huidige stand van zaken met betrekking tot de virtualisatie markt. Het onderzoek – ‘The state of virtualization in 2023 and beyond’- verkent hoe zakelijke gebruikers hun virtualisatie oplossingen gebruiken en met welke uitdagingen ze worden geconfronteerd. Daarnaast is er ook onderzocht hoe de sector zich evolueert en in welke nieuwe technologie er wordt geïnvesteerd. Het onderzoek is uitgevoerd door Qualtrics onder 317 IT-professionals, waaronder: IT managers, IT directors, IT beheerders, CEO’s, CTO’s, en CIO’s.

Parallels heeft opdracht gegeven voor dit onderzoek omdat de wereld van virtual desktop infrastructure (VDI) enorm groeit en steeds belangrijker wordt voor organisaties. Externe en hybride werkomgevingen zijn immers een vaste waarde geworden, waardoor de VDI-markt in 2021 naar schatting 15 miljard dollar waard was. Naar verwachting zal deze tussen 2022 en 2028 met 20 procent toenemen.

Uit het onderzoek blijkt dat 33% van de deelnemers centralisatie van databeheer en de mogelijkheid om controle te houden over data, zien als de belangrijkste drijfveren om voor een VDI-oplossing te kiezen. Daarnaast speelt het beter beveiligen van data in de cloud een grote rol, 29% noemt dit een belangrijke redenen om een VDI-oplossing aan te schaffen. De derde belangrijke overweging is kostenbeheersing. Iets minder dan 20% van de respondenten (18,4%) denkt dat ze beter hun kosten kunnen beheersen met een VDI-oplossing. Maar liefst 100% van de organisaties die een VDI-oplossing willen aanschaffen, verwacht dit binnen een jaar te realiseren.

Daarnaast ervaren gebruikers met een bestaande VDI-oplossing ook enkele uitdagingen. Volgens 23% verbruikt hun huidige VDI-oplossing teveel IT-resources. Daarnaast worden flexibiliteit en schaalbaarheid ook consequent als uitdaging genoemd, 28% van alle respondenten willen dit graag verbeteren bij hun huidige VDI-oplossing en alle aanverwante technologieën. Toegang tot legacy-applicaties (29%) en het naleven van industrie standaarden (24%) waren eveneens belangrijke zorgen.

Het volledige rapport kunt u vinden in de bijlage of downloaden via deze link: https://b2b.parallels.com/state-of-virtualization-in-2023-and-beyond.html

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-03-09T12:32:36.000Z Alludo


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.